Ventileren

Een duurzaam gebalanceerd ventilatiesysteem

 

Vraag adviesgesprek aan

Gezonde lucht, comfortabel wonen met een ClimaLevel ventilatiesysteem

Een duurzaam ventilatiesysteem van ClimaLevel is een steeds vaker voorkomende oplossing in nieuwbouwhuizen. Vroeger waren huizen niet goed geïsoleerd en door kieren en gaten kon voldoende frisse, vaak koude, lucht naar binnen. Tegenwoordig zijn woningen steeds beter, bijna luchtdicht, geïsoleerd. Dit vraagt wel extra aandacht voor een goede ventilatie in huis. 

In een ruimte die niet of onvoldoende geventileerd wordt, ontstaat langzaam een tekort aan zuurstof en een teveel aan koolzuurgas CO2 . Mensen ademen immers zuurstof in en koolzuurgas (CO2) uit. Slechte ventilatie in huis is een belangrijke veroorzaker van allergische reacties als benauwdheid, hoofdpijn en zelfs astma. Vooral kinderen zijn daar extra gevoelig voor. Cruciaal is dat uw woning permanent wordt geventileerd. Dag en nacht, zonder onderbreking. ClimaLevel biedt uitkomst voor het ventileren van uw nieuwbouwwoning of -kantoor door diverse ventilatiesystemen aan te bieden door vloerventilatie toe te passen. 

Waarom is een goed ventilatiesysteem belangrijk?

Niet alleen de ventilatie in huizen is iets om nauwlettend in de gaten te houden. Het binnenklimaat en de luchtkwaliteit van kantoorgebouwen en klaslokalen is namelijk ook zorgwekkend en kan leiden tot het zogenaamde 'sick building syndrome'. Een lage luchtkwaliteit wordt onder andere gekenmerkt door een hoge concentratie CO2. Deze hoge concentratie CO2 kan bijvoorbeeld leiden tot concentratiestoornissen en klachten zoals hoofdpijn of vermoeidheid. Zonder voldoende ventilatie kan dit leiden tot gezondheidsklachten en een hoger ziekteverzuim (iets wat natuurlijk niet wenselijk is voor uw bedrijfsvoering). 

Het ‘ sick building syndrome ’ kreeg bekendheid tegen het einde van de vorige eeuw. De ventilatiesystemen met luchtbehandeling raakte namelijk veel sneller vervuild dan werd gedacht. Door gebrek aan, of uitgesteld (filter-)onderhoud werden gebouwen als ziekmaker ervaren. Ook het ventilatiesysteem reinigen kan het ‘ sick building syndrome ’ voorkomen. 

Gebalanceerde ventilatie in huis of op kantoor

Met het ventilatiesysteem van ClimaLevel wordt een gebalanceerde ventilatie in huis gegarandeerd en is een gezonde comfortabele leefomgeving gewaarborgd. Zo hygiënisch, dat het zelfs geschikt is voor CARA patiënten en verzorgingstehuizen en ziekenhuizen.

Vanzelfsprekend kost ventileren met een ventilatiesysteem energie. Dankzij de toepassing van het principe van een warmteterugwinsysteem (ventilatiesysteem D) in combinatie met ClimaLevel vloerventilatie, wordt het energieverbruik drastisch beperkt. Door het overdragen van warmte in de winter en koelte in de zomer aan de verse, binnenkomende buitenlucht, wordt met een minimum aan energie goede ventilatie met vloerventilatie voor uw nieuwbouwproject gegarandeerd.

Als aanvulling op de ventilatiesystemen van ClimaLevel is PrOxygen ontwikkeld. Dit ventilatiesysteem is ontwikkeld als toevoeging op bestaande ClimaLevel klimaat- en ventilatiesystemen. 

Adviesgesprek of referentiebezoek aanvragen

Vraag hieronder een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseurs. Zij vertellen u graag alles over de ins en outs van ventileren met een ventilatiesysteem en alles over ventileren met vloerventilatie. Ook is het mogelijk een bezoek te brengen aan een van onze referentieprojecten. Vraag naar de mogelijkheden!

 

Vraag een adviesgesprek aan

Wat zeggen onze klanten

"We zijn erg tevreden over de klimaatregeling in ons huis. Je voelt nooit tocht, het is gelijkmatig dezelfde temperatuur, je hoort geen afzuiging of inblaas en je kookluchtjes zijn snel weg. Of het nou buiten heel koud is of heel warm, je merkt eigenlijk helemaal niets van alle systemen in de vloer en in de techniekruimte. Bij elkaar zijn we dus erg tevreden!"

     

- Bewoner villa te Blaricum

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Goede communicatie en helder in de mogelijkheden. Zou zeker met ClimaLevel in gesprek gaan."

     

- Ellen

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"ClimaLevel heeft voor ons een duurzaam geïntegreerd klimaatsysteem ontworpen dat zomers koelt en winters verwarmt. Met het luchtbehandelingssysteem hebben we het hele jaar door een uitstekend geventileerd huis zonder dat je de behoefte voelt om een raam open te doen (het kan wel gewoon). Dankzij ClimaLevel genieten we elke dag van het fijne binnenklimaat in ons energie neutrale huis!"

     

- Erik

 

 

 

 

Beoordeling: 4,6/5 - 14 beoordelingen