Montage ClimaLevel vloersysteem

Bekijk hier de montage van het ClimaLevel vloersysteem 

Montage ClimaLevel vloersysteem

De voorbereiding

Voordat het systeem kan worden gelegd, dient de ruwe werkvloer vlak, droog en schoon te zijn. De tolerantie op hoogteverschillen is maximaal 3mm. Dit noodzakelijk omdat de ventilatiekanalen op onze vloer liggen en er op deze wijze geen luchtweerstand of wervelingen kunnen opstreden in de luchtkanalen. Daarnaast dient de bouw wind- en waterdicht te zijn. 

Bekijk onze downloads voor aanvullende documentatie. Heb je vragen? Bel dan gerust onze specialisten die helpen je graag verder.

Uw persoonlijke ontwerp op maat

Het leggen van het ClimaLevel vloersysteem begint met een ontwerptekening. Met een ontwerptekening ziet u op uw plattegrond hoe het ClimaLevel systeem per ruimte wordt geplaatst en hoe bijvoorbeeld de ventilatiekanalen kunnen lopen. Geheel persoonlijk en op maat gemaakt.  

 

Vraag gratis ontwerptekening aan

Het eindresultaat 

climalevel velden lichttoren eindhoven

Meer weten over het bouwtraject?

Vraag vandaag nog het contactformulier in. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk uw aanvraag in behandeling nemen. 

Wat zeggen onze klanten

"We zijn erg tevreden over de klimaatregeling in ons huis. Je voelt nooit tocht, het is gelijkmatig dezelfde temperatuur, je hoort geen afzuiging of inblaas en je kookluchtjes zijn snel weg. Of het nou buiten heel koud is of heel warm, je merkt eigenlijk helemaal niets van alle systemen in de vloer en in de techniekruimte. Bij elkaar zijn we dus erg tevreden!"

     

- Bewoner villa te Blaricum

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Goede communicatie en helder in de mogelijkheden. Zou zeker met ClimaLevel in gesprek gaan."

     

- Ellen

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"ClimaLevel heeft voor ons een duurzaam geïntegreerd klimaatsysteem ontworpen dat zomers koelt en winters verwarmt. Met het luchtbehandelingssysteem hebben we het hele jaar door een uitstekend geventileerd huis zonder dat je de behoefte voelt om een raam open te doen (het kan wel gewoon). Dankzij ClimaLevel genieten we elke dag van het fijne binnenklimaat in ons energie neutrale huis!"

     

- Erik

 

 

 

 

 • 1

  Fase 1: Leggen Holle Bodemelementen

  bouwAan de hand van het ontwerp worden de ClimaLevel holle bodemelementen geplaatst. De elementen inclusief uitblaasroosters worden in de leefruimtes geplaatst. Denk hierbij aan: woonkamer, keuken, slaapkamers, kantoor, etc. De designroosters worden op strategische plekken geplaatst, bijvoorbeeld voor de ramen  om de koudeval van het glas op te vangen. 

  De holle bodemelementen kunnen prefab worden gefabriceerd zodat montage op de bouwplaats vereenvoudigd en versneld wordt. 

 • 2

  Fase 2: Aansluiten luchtkanalen op elementen

  bouwWanneer de elementen op de juiste plaats liggen is het tijd om de luchtkanalen aan te sluiten. De zwarte, stalen kanalen (200x60mm) worden volgens het ontwerp gelegd en vervolgens luchtdicht met elkaar verbonden. 

  De luchtkanalen worden aan elkaar vastgemaakt door middel van popnagels zodat er niets in de ventilatiekanalen kan hechten.. 

 • 3

  Fase 3: Leggen eerste laag isolatiemateriaal

  bouwNadat alle luchtkanalen op elkaar zijn aangesloten is het tijd om de eerste isolatielaag om de holle bodemelementen en de luchtkanalen te leggen. Dit bestaat uit een 30mm akoestische witte plaat.

  Om alle muur- en randobjecten wordt randisolatie toegepast.   

 • 4

  Fase 4: Leggen tweede laag isolatiemateriaal

  bouwNadat de eerste isolatielaag is geplaats is het tijd voor de tweede isolatielaag. Dit bestaat uit een 30mm thermische blauwe plaat met vernetting. De vernetting wordt gebruikt om de vloerverwarmingsslangen er correct op te kunnen monteren. Bovenop de zwarte luchtkanalen wordt een doorzichtige isolatielaag toegepast.   

 • 5

  Fase 5: Toepassen vloerverwarmingsslangen

  bouwNadat alles bovenop de werkvloer is toegebracht en de ClimaLevel holle bodemelementen gelijk zijn met de twee isolatielagen, is het tijd om de vloerverwarmingsslangen te monteren.  

  De vloerverwarmingsslangen worden doormiddel van een tackertechniek gemonteerd. De slagen worden in het piepschuim isolatiemateriaal geperst door middel van tackerklemmen en leiden naar de vloerverwarmingsverdeler waar ze worden aangesloten. 

 • 6

  Eindresultaat ClimaLevel vloersysteem

  bouwHet resultaat is een egaal en volledig vlakke ondergrond waar de dekvloer op wordt aangebracht. 

  Wanneer de afwerklaag droog is en het systeem is aangesloten op de warmtebron kan het opstookprotocol worden gestart. Nadat het opstookprotocol is voltooid kan de afwerklaag worden aangebracht. 

Beoordeling: 4,9/5 - 15 beoordelingen