Tips voor koel slapen tijdens warme nachten

De zon schijnt, er zijn tropische temperaturen en er wordt weer lekker gezwommen. Heerlijk die zomerse sfeer en zomerse temperaturen, maar zodra je in bed ligt is het toch wat minder leuk allemaal. Niet kunnen slapen, het ene kleding stuk gaat uit na het andere en je zweet waar je niet wist dat je kon zweten. De zomer neemt helaas ook warme nachten met zich mee. Hoe slaap je koel tijdens warme nachten? Op deze pagina geven wij 5 tips over hoe jij met dit weer lekker kan slapen.

Koelen met ClimaLevel

Wil je jouw bestaande woning of kantoor graag koelen met behulp van het ClimaLevel klimaatbeheersingssysteem of meer weten over het systeem? Vul dan het onderstaande formulier in. Wij vertellen je graag alles over de werking, het proces en de toepassing van de systemen.

 

Geen warme nachten meer met ClimaLevel

Heb je niet genoeg aan de tips? En slaap je nog steeds slecht met deze warmte? Geen paniek. ClimaLevel heeft de oplossing voor je! namelijk, het ClimaLevel systeem.

ClimaLevel staat voor Verwarmen, Koelen en Ventileren. Met dit klimaatbeheersingssysteem krijg je volledige climate control in huis. Hiermee zijn slapeloze nachten door warmte verleden tijd! Het ClimaLevel systeem zorgt voor een comfortabeler klimaat in de woning. Zo is er altijd verse, schone lucht in uw huis. En heb je geen last van tocht of geluid. Daarnaast is het systeem ook nog eens duurzaam, energiezuinig en milieuvriendelijk. Het vloersysteem vraagt een opbouwhoogte van 125mm met een cementdekvloer. Koelen met plafondverwarming bij jouw nieuwbouwproject? Ook dit is mogelijk bij ClimaLevel. Lees meer over het koelen met plafondverwarming.

Koel slapen tijdens warme nachten

Tip #1. Verduister je kamer

Om een warme kamer te voorkomen denk je al gauw aan de ramen open te zetten. Dit is alleen juist niet handig. Door de kamer goed donker en afgesloten te houden zorg je dat er zo min mogelijk warmte naar binnen komt. Zodra het buiten wat koeler wordt kun je de ramen open doen en lekker laten doorluchten.

Tip #2. Zet je ventilator aan

Een ventilator is je grootste vriend tijdens een warme zomernacht. Richt je ventilator uit de kamer. Zo zorg je dat de warme lucht uit je kamer geblazen wordt. Een ander idee is om een fles met koud water of ijsblokken voor de ventilator te zetten. Zo krijg je een koele bries.

Tip #3. Neem een lauwe douche voor het slapen gaan

Wanneer het warm is ‘s nachts klinkt een koude douche nemen als een goed idee. Neem juist een lauwe douche en niet te koud. Bij een koude douche zorg je ervoor dat je lichaam de temperatuur gaat compenseren. Hierdoor krijg je het juist warm zodra je de douche uitstapt. Oftewel vuur met vuur bestrijden.

Tip #4. Drink genoeg water

Je verliest veel vocht ’s nachts, vooral als het warm is. Door genoeg water te drinken voorkom je uitdroging.

Tip #5. Voorkom alcohol en cafeïne

Laat alcohol en cafeïne het liefst links liggen. Alcohol en cafeïne droogt het lichaam namelijk uit.

De ideale temperatuur

Het is een feit dat je in een warme kamer minder goed slaapt. Een warme kamer, en dus slechte slaap, kan je slaapritme in de war brengen. Maar wat is dan de ideale temperatuur om te slapen? Deze ligt tussen de 17 en 19 graden. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je in een koele slaapkamer beter slaapt. Dit heeft allemaal te maken met jouw lichaamstemperatuur. Voordat je in slaapt valt staat is het noodzakelijk dat je lichaamstemperatuur daalt. Dit gaat natuurlijk niet lukken als je kamer erg warm is. Door je kamer te koelen, slaap jij beter.

Voordelen koel slapen

Deze ideale temperatuur brengt meer voordelen met zich mee dan alleen betere slaap. Hier meer voordelen van koel slapen:

  1. In de kou werkt de stofwisseling van je lichaam beter. Een groot voordeel hiervan is dat dit de kans op ziektes zoals bijvoorbeeld diabetes aardig verlaagd.
  2. In een koele kamer maakt je lichaam meer melatonine aan, Hierdoor slaap je vaak ook een stuk vaster.
  3. In de kou slapen voorkomt rimpels. Wanneer je lichaam afkoelt, worden er automatisch meer hormonen aangemaakt. Één van die hormonen is het anti-verouderingshormoon.
  4. Bij een koudere lichaamstemperatuur verbrand je lichaam meer calorieën. Dit komt omdat je lichaam bij een lagere temperatuur meer energie nodig heeft, en dus verbruikt.

Wat zeggen onze klanten

"We zijn erg tevreden over de klimaatregeling in ons huis. Je voelt nooit tocht, het is gelijkmatig dezelfde temperatuur, je hoort geen afzuiging of inblaas en je kookluchtjes zijn snel weg. Of het nou buiten heel koud is of heel warm, je merkt eigenlijk helemaal niets van alle systemen in de vloer en in de techniekruimte. Bij elkaar zijn we dus erg tevreden!"

     

- Bewoner villa te Blaricum

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Goede communicatie en helder in de mogelijkheden. Zou zeker met ClimaLevel in gesprek gaan."

     

- Ellen

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"ClimaLevel heeft voor ons een duurzaam geïntegreerd klimaatsysteem ontworpen dat zomers koelt en winters verwarmt. Met het luchtbehandelingssysteem hebben we het hele jaar door een uitstekend geventileerd huis zonder dat je de behoefte voelt om een raam open te doen (het kan wel gewoon). Dankzij ClimaLevel genieten we elke dag van het fijne binnenklimaat in ons energie neutrale huis!"

     

- Erik

 

 

 

 

 
 

LEES DE BLOG: ONDERHOUD AAN VLOERVERWARMING

 
 

LEES DE BLOG: HOE WERKT VLOERVERWARMING?

 

Beoordeling: 4,9/5 - 15 beoordelingen