Huis koelen zonder airco

Wilt u uw huis koelen zonder airco? Dan is een wandsysteem wellicht een goede oplossing. Verkoeling in huis is niet alleen mogelijk met een airco: er zijn vele alternatieven mogelijk. Creëer een gezond binnenklimaat waar u niet verkouden wordt van de droge lucht en ga voor een duurzame oplossing. Waarom is het beter om uw huis te koelen zonder airco? 

Voordelen huis koelen zonder airco

Uw huis koelen zonder airco brengt veel voordelen met zich mee. Een airco verbruikt namelijk veel energie. Gebruikt u vaak de airco? Dan loopt uw energierekening aardig op, airco’s verbruiken namelijk veel energie. Vaak maken de units ook lawaai, waar geluidsoverlast in huis kan veroorzaken. Een airco past daarnaast ook niet bij uw interieur, ze zijn over het algemeen niet mooi en staan in de weg. De lucht die uit de airco komt is koud en zorgt voor een lagere luchtvochtigheid. Dit komt doordat de lucht wordt afgekoeld door middel van een koud verdamperblok. De vocht die in die lucht zit condenseert hierdoor, wat een koele droge lucht als resultaat heeft. Deze lucht wordt de ruimte in geblazen en kan een negatief effect hebben op de gezondheid. 

Droge lucht

De ideale luchtvochtigheid in een ruimte ligt tussen de 45% en 60% RV. Met RV wordt de relatieve luchtvochtigheid in procenten bedoeld. Wanneer de luchtvochtigheid lager is dan 40% kunnen er gezondheidsklachten ontstaan, zoals verkoudheid, irritaties aan neus, ogen en slijmvliezen. 

Grote temperatuursverschillen

Bij het gebruik van een airco kunnen er grote temperatuurverschillen ontstaan tussen de ruimte waar de airco staat en andere ruimtes. Vooral in de warme zomermaanden kan er een groot verschil zitten tussen bijvoorbeeld uw woonkamer met airco en de buitenlucht. Deze verschillen kunnen zorgen voor verkoudheid.

De ClimaWand als oplossing

Door aanschaf van de ClimaWand verkrijgt u verkoeling en verwarming in huis. Met dit wandsysteem streept u gelijk alle eerdergenoemde nadelen weg. Het is duurzaam, stil en onzichtbaar doordat het gemonteerd wordt tegen de wand. Alleen de ventilatieroosters blijven zichtbaar. Ook heeft u geen last van de droge lucht met de ClimaWand, want naast koelen en verwarmen, ventileert het systeem ook. De wand heeft daarnaast speciale luchtfilters die zorgen voor optimale luchtkwaliteit.

Voordelen wandsysteem

We hebben hieronder op een rijtje gezet waarom u uw huis het beste kunt koelen zonder airco door middel van een wandsysteem:

Heeft u een bestaande woning of kantoorpand en heeft u interesse in een optimaal binnenklimaat door wandverwarming, wandkoeling én ventilatie? ClimaLevel helpt u graag. Neem gerust contact op en we bespreken vrijblijvend de mogelijkheden.

 

Lees hier meer over de ClimaWand

Wat zeggen onze klanten


"Wij zijn heel tevreden over Climalevel. Het comfort in onze woning is hoog. Met een intensief huishouden, 5 kinderen en een huisdier is het klimaat prima in balans. En in de zomer heerlijk koel!"

- De heer Mars

 

 

Beoordeling door klanten: 9/10 - 8 beoordelingen