Huis koelen zonder airco?

 

Vraag adviesgesprek aan

Huis koelen zonder airco

Wilt u uw huis koelen zonder airco? Dan is een klimaatsysteem wellicht een goede oplossing. Verkoeling in huis is niet alleen mogelijk met een airco: er zijn vele alternatieven mogelijk. Creëer een gezond binnenklimaat waar u niet verkouden wordt van de droge lucht en ga voor een duurzame oplossing. Waarom is het beter om uw huis te koelen zonder airco? 

Voordelen huis koelen zonder airco

Uw huis koelen zonder airco brengt veel voordelen met zich mee. Een airco verbruikt namelijk veel energie. Gebruikt u vaak de airco? Dan loopt uw energierekening aardig op, airco’s verbruiken namelijk veel energie. Vaak maken de units ook lawaai, waar geluidsoverlast in huis kan veroorzaken. Een airco past daarnaast ook niet bij uw interieur, ze zijn over het algemeen niet mooi en staan in de weg. De lucht die uit de airco komt is koud en zorgt voor een lagere luchtvochtigheid. Dit komt doordat de lucht wordt afgekoeld door middel van een koud verdamperblok. De vocht die in die lucht zit condenseert hierdoor, wat een koele droge lucht als resultaat heeft. Deze lucht wordt de ruimte in geblazen en kan een negatief effect hebben op de gezondheid. 

Droge lucht

De ideale luchtvochtigheid in een ruimte ligt tussen de 45% en 60% RV. Met RV wordt de relatieve luchtvochtigheid in procenten bedoeld. Wanneer de luchtvochtigheid lager is dan 40% kunnen er gezondheidsklachten ontstaan, zoals verkoudheid, irritaties aan neus, ogen en slijmvliezen. 

Grote temperatuursverschillen

Bij het gebruik van een airco kunnen er grote temperatuurverschillen ontstaan tussen de ruimte waar de airco staat en andere ruimtes. Vooral in de warme zomermaanden kan er een groot verschil zitten tussen bijvoorbeeld uw woonkamer met airco en de buitenlucht. Deze verschillen kunnen zorgen voor verkoudheid.

ClimaLevel als oplossing

Door aanschaf van het ClimaLevel systeem heeft u geen airco meer nodig: zo heeft u verkoeling, verwarming en ventilatie in huis. Met dit vloersysteem streept u gelijk alle eerdergenoemde nadelen weg. Het is duurzaam, stil en onzichtbaar doordat het gemonteerd wordt in de vloer. Alleen de ventilatieroosters blijven zichtbaar. Ook heeft u geen last van de droge lucht met het ClimaLevel systeem, want naast koelen en verwarmen, ventileert het systeem ook. Het ventilatiesysteem heeft daarnaast speciale luchtfilters die zorgen voor optimale luchtkwaliteit.

Voordelen ClimaLevel

We hebben hieronder op een rijtje gezet waarom u uw huis het beste kunt koelen zonder airco door middel van een vloersysteem:

Wilt u alle voordelen van het ClimaLevel vloersysteem zien? Bekijk de voordelen dan hier

Heeft u een bestaande woning of kantoorpand en heeft u interesse in een optimaal binnenklimaat door vloerverwarming, vloerkoeling én ventilatie? ClimaLevel helpt u graag. Neem gerust contact op en we bespreken vrijblijvend de mogelijkheden.

 

Lees hier meer over het ClimaLevelsysteem

Wat zeggen onze klanten

"Wij zijn heel tevreden over Climalevel. Het comfort in onze woning is hoog. Met een intensief huishouden, 5 kinderen en een huisdier is het klimaat prima in balans. En in de zomer heerlijk koel!"

- De heer Mars

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Het ClimaLevel systeem werkt geweldig. We zijn echt super tevreden en helemaal met de service van ClimaLevel. Altijd bereikbaar en ze staan altijd klaar om aanpassingen door te voeren van onze veranderde wensen. Top bedrijf!"

Villa te Numansdorp

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Over het klimaat zijn wij zeer tevreden. Het systeem is zeer comfortabel in de zomer en in de winter. De koppeling met het domotica systeem werkt perfect. In een huishouden met 3 kinderen en een hond is het daarnaast fijn om over een goed ventilatiesysteem te beschikken."

Villa te Amersfoort

 

 

 

 

Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 10 beoordelingen