Huis koelen zonder airco?

 

Vraag adviesgesprek aan

Huis koelen zonder airco

Wilt u uw huis koelen zonder airco? Dan is een klimaatsysteem wellicht een goede oplossing. Verkoeling in huis is niet alleen mogelijk met een airco: er zijn vele alternatieven mogelijk. Creëer een gezond binnenklimaat waar u niet verkouden wordt van de droge lucht en ga voor een duurzame oplossing. Waarom is het beter om uw huis te koelen zonder airco? 

Wat zeggen onze klanten

"We zijn erg tevreden over de klimaatregeling in ons huis. Je voelt nooit tocht, het is gelijkmatig dezelfde temperatuur, je hoort geen afzuiging of inblaas en je kookluchtjes zijn snel weg. Of het nou buiten heel koud is of heel warm, je merkt eigenlijk helemaal niets van alle systemen in de vloer en in de techniekruimte. Bij elkaar zijn we dus erg tevreden!"

     

- Bewoner villa te Blaricum

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Goede communicatie en helder in de mogelijkheden. Zou zeker met ClimaLevel in gesprek gaan."

     

- Ellen

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"ClimaLevel heeft voor ons een duurzaam geïntegreerd klimaatsysteem ontworpen dat zomers koelt en winters verwarmt. Met het luchtbehandelingssysteem hebben we het hele jaar door een uitstekend geventileerd huis zonder dat je de behoefte voelt om een raam open te doen (het kan wel gewoon). Dankzij ClimaLevel genieten we elke dag van het fijne binnenklimaat in ons energie neutrale huis!"

     

- Erik

 

 

 

 

Voordelen huis koelen zonder airco

Uw huis koelen zonder airco brengt veel voordelen met zich mee. Een airco verbruikt namelijk veel energie. Gebruikt u vaak de airco? Dan loopt uw energierekening aardig op, airco’s verbruiken namelijk veel energie. Vaak maken de units ook lawaai, waar geluidsoverlast in huis kan veroorzaken. Een airco past daarnaast ook niet bij uw interieur, ze zijn over het algemeen niet mooi en staan in de weg. De lucht die uit de airco komt is koud en zorgt voor een lagere luchtvochtigheid. Dit komt doordat de lucht wordt afgekoeld door middel van een koud verdamperblok. De vocht die in die lucht zit condenseert hierdoor, wat een koele droge lucht als resultaat heeft. Deze lucht wordt de ruimte in geblazen en kan een negatief effect hebben op de gezondheid. 

Droge lucht

De ideale luchtvochtigheid in een ruimte ligt tussen de 45% en 60% RV. Met RV wordt de relatieve luchtvochtigheid in procenten bedoeld. Wanneer de luchtvochtigheid lager is dan 40% kunnen er gezondheidsklachten ontstaan, zoals verkoudheid, irritaties aan neus, ogen en slijmvliezen. 

Grote temperatuursverschillen

Bij het gebruik van een airco kunnen er grote temperatuurverschillen ontstaan tussen de ruimte waar de airco staat en andere ruimtes. Vooral in de warme zomermaanden kan er een groot verschil zitten tussen bijvoorbeeld uw woonkamer met airco en de buitenlucht. Deze verschillen kunnen zorgen voor verkoudheid.

ClimaLevel als oplossing

Door aanschaf van het ClimaLevel systeem heeft u geen airco meer nodig: zo heeft u verkoeling, verwarming en ventilatie in huis. Met dit vloersysteem streept u gelijk alle eerdergenoemde nadelen weg. Het is duurzaam, stil en onzichtbaar doordat het gemonteerd wordt in de vloer. Alleen de ventilatieroosters blijven zichtbaar. Ook heeft u geen last van de droge lucht met het ClimaLevel systeem, want naast koelen en verwarmen, ventileert het systeem ook. Het ventilatiesysteem heeft daarnaast speciale luchtfilters die zorgen voor optimale luchtkwaliteit.

Voordelen ClimaLevel

We hebben hieronder op een rijtje gezet waarom u uw huis het beste kunt koelen zonder airco door middel van een vloersysteem:

Wilt u alle voordelen van het ClimaLevel vloersysteem zien? Bekijk de voordelen dan hier

Heeft u een bestaande woning of kantoorpand en heeft u interesse in een optimaal binnenklimaat door vloerverwarming, vloerkoeling én ventilatie? ClimaLevel helpt u graag. Neem gerust contact op en we bespreken vrijblijvend de mogelijkheden.

 

Lees hier meer over het ClimaLevelsysteem

Beoordeling: 4,6/5 - 10 beoordelingen

Hoe krijg u het snel koud in uw kamer? 

Als het buiten erg warm is en de warme lucht al naar binnen is gedrongen, is het vaak lastig om de warme lucht weer uit uw huis te krijgen. 's Nachts koelt het af, dus zet vooral 's nachts de ramen open om koele lucht binnen te krijgen. Probeer ook zo weinig mogelijk gebruik te maken van elektrische apparaten die warmte opwekken, denk hierbij aan televisies, computers, keukenapparatuur enzovoort. Hoe minder warmte er uitgeblazen wordt van de apparaten, hoe beter.

Hoe houd je je huis koel in de zomer?

Wanneer op warme zomerdagen het kwik boven de 25 graden stijgt, wordt het ook binnenshuis al gauw onaangenaam warm. Met een airco zorg je ervoor dat er een aangenaam binnenklimaat ontstaat. Wanneer je geen airco tot je beschikking hebt, is het koel houden van je huis lastiger, maar zeker niet onmogelijk. Zorg dat er zo weinig mogelijk warmte je huis binnenkomt. Dit doe je door overdag alles potdicht te houden en direct zonlicht te weren. Dit doe je door planten en bomen te plaatsen die direct zonlicht blokkeren, alle gordijnen dicht te houden, buitenzonwering te gebruiken en te kiezen voor ramen met zonwerend glas. Wanneer het 's nachts afkoelt, is het belangrijk dat je juist dan de ramen openzet zodat de warmte uit de woning trekt.

Mocht je wel vloer- of plafondverwarming hebben, kan dit ook helpen bij het verkoelen van je woning. In plaats van warm water door de leidingen van de vloer- of plafondverwarming te laten stromen, kan je in de warme zomermaanden ook koel water door de leidingen laten lopen stromen. Hierdoor koelt de de temperatuur in huis en wordt het aangenamer.