Koelen

Duurzaam en energiezuinig koelen met ClimaLevel

 

Vraag adviesgesprek aan

Veelzijdig en duurzaam klimaatsysteem voor nieuwbouw

Het ClimaLevel systeem, geschikt voor nieuwbouwprojecten, is méér dan alleen een vloerverwarming. ClimaLevel kan namelijk óók koelen, zonder gebruik te maken van energieverslindende en lawaaierige airco’s. Door koud water door de vloerslangen te laten lopen, koelt de vloer en de ventilatielucht af. Zo kunt u dus duurzaam koelen met uw vloerverwarming. Door deze toepassing kan de ruimte tot wel 10°C lager zijn dan de buitentemperatuur. Tijdens de hittegolven in Nederland blijft het in onze referentiepanden heerlijk koel met binnentemperaturen van 21 tot 23°C. Wij leveren met ons klimaatsysteem volledig maatwerk in koelsystemen.

Adviesgesprek of referentiebezoek aanvragen

Vraag direct een adviesgesprek aan met één van onze adviseurs. Zij vertellen u graag alle de ins en outs van de duurzame systemen voor nieuwbouw of renovatie en de plaatsing hiervan. Daarnaast is het mogelijk om een bezoek in te plannen bij een van onze referentieprojecten. Vraag ons naar de mogelijkheden hiervan!

 

Vraag adviesgesprek aan

Koeling op maat voor nieuwbouw en renovatie

De systemen van ClimaLevel zijn maatwerk en worden bij de bouw gelijk meegenomen. Hiermee heeft u volledige koeling op maat. Het traditionele ClimaLevel systeem is dan ook alleen geschikt voor nieuwbouw. Bent u op zoek naar een duurzame oplossing om uw bestaande woning of kantoor te verkoelen en te verwarmen? Kijk dan eens naar de ClimaWand of de OptiWand. Onze systemen bieden een volledig klimaatsysteem voor uw nieuwbouwhuis of -kantoor.

 

Koelen met vloerverwarming

Bent u op zoek naar een geschikte oplossing om uw nieuwbouwproject te koelen met vloerverwarming? Dan is koeling met het ClimaLevel systeem voor u de meest comfortabele, duurzame en energiezuinige manier van koelen. Koelen zonder aircosysteem, dat is de toekomst! 

Benieuwd over de werking en de voor- en nadelen van koelen met standaard vloerverwarming? Bekijk dan deze pagina

Vloerkoeling voor meer comfort

In de koude wintermaanden is vloerkoeling natuurlijk niet nodig, maar wanneer de temperatuur weer zal stijgen is vloerkoeling zeker geen overbodige luxe. Vooral op kantoor kan dit zeer aangenaam zijn. Over het algemeen daalt de productiviteit van medewerkers in de zomer zo’n 20% en vaak is dit te wijten aan de hogere temperaturen. Wanneer het te warm wordt in de kantooromgeving, zorgt dit voor een onaangename werkomgeving. Werknemers zijn dan eerder afgeleid en minder efficiënt aan het werk. Een koel kantoor kan hieraan meehelpen, dit kan onder andere door middel van vloerkoeling. Door middel van vloerkoeling zorgt u ervoor dat de gehele ruimte geleidelijk gekoeld wordt. In tegenstelling tot een airco die alleen koude lucht blaast. Een airco zorgt daarnaast ook nog eens voor droge lucht, wat de luchtkwaliteit niet ten goede komt. 

De voordelen van vloerkoeling

Naast dat vloerkoeling voordelig is op kantoor, is dit ook voordelig op andere plekken. Denk bijvoorbeeld eens aan scholen en bij u thuis. Ook voor de leerlingen op scholen zal vloerkoeling ten goede komen aan de productiviteit. Werkt u thuis? Dan geldt het voor uw woning hetzelfde. Waar u ook bent, een comfortabele leefomgeving is overal belangrijk. Vloerkoeling is niet alleen mogelijk bij nieuwbouw met het ClimaLevel systeem, maar zeker ook bij bestaande bouw.

Doorsnede van het ClimaLevel koelsysteem

Bekijk hieronder op de doorsnede in de zomersituatie. Klik op de afbeelding om te vergroten.

Plafondkoeling voor een comfortabele omgeving

Naast vloerkoeling, is het met ClimaLevel ook mogelijk om te koelen via het plafond. Om dezelfde redenen kan het voordelig uitpakken voor de werk-, leer-, en leefomgeving. Plafondkoeling werkt door middel van straling. Er wordt geen koude lucht gebruikt, maar door middel van de ‘stralingswarmte’ wordt de temperatuur geregeld. De ruimtes worden daardoor geleidelijk gekoeld. Eigenlijk komt het koelen en het verwarmen op hetzelfde neer, het enige verschil is dat er koud of warm water door de buizen stroomt. Plafondkoeling gebeurt door middel van ons wand- en plafondsysteem OptiWand.

Voordelen van plafondkoeling

Het koelen via het plafond heeft vele voordelen. Het creëert een comfortabele omgeving voor u, zowel met hoge temperaturen buiten als met lage temperaturen. U heeft geen airco nodig, waarbij maar een deel van de ruimte gekoeld wordt en waarbij er alleen maar koele droge lucht geblazen wordt. Het is tegenwoordig steeds belangrijker om rekening te houden met het milieu. Bespaar daarom zoveel mogelijk energie. Door middel van onze plafondkoeling kiest u voor duurzaam. Met de systemen van ClimaLevel kunt u namelijk tot wel 70% besparen op de energiekosten. 

We hebben de voordelen van plafondkoeling en vloerkoeling nog even voor u opgesomd:

Duurzaam koelsysteem voor nieuwbouw

ClimaLevel is een duurzaam koelsysteem voor nieuwbouwprojecten. In onderstaand filmpje ziet u de opstelling van het ClimaLevel-systeem in onze showroom. Het bewezen high-end comfortabel klimaatsysteem voor nieuwbouwwoningen en -kantoorpanden, waarbij duurzaamheid, comfort en lage maandlasten hand in hand gaan. Belangrijke informatie: de video is gemaakt op 25-07-2018 en de buitentemperatuur op deze dag was 32°C.

Wat zeggen onze klanten

"We zijn erg tevreden over de klimaatregeling in ons huis. Je voelt nooit tocht, het is gelijkmatig dezelfde temperatuur, je hoort geen afzuiging of inblaas en je kookluchtjes zijn snel weg. Of het nou buiten heel koud is of heel warm, je merkt eigenlijk helemaal niets van alle systemen in de vloer en in de techniekruimte. Bij elkaar zijn we dus erg tevreden!"

     

- Bewoner villa te Blaricum

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Goede communicatie en helder in de mogelijkheden. Zou zeker met ClimaLevel in gesprek gaan."

     

- Ellen

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"ClimaLevel heeft voor ons een duurzaam geïntegreerd klimaatsysteem ontworpen dat zomers koelt en winters verwarmt. Met het luchtbehandelingssysteem hebben we het hele jaar door een uitstekend geventileerd huis zonder dat je de behoefte voelt om een raam open te doen (het kan wel gewoon). Dankzij ClimaLevel genieten we elke dag van het fijne binnenklimaat in ons energie neutrale huis!"

     

- Erik

 

 

 

 

Beoordeling: 4,9/5 - 15 beoordelingen