PrOxygen Luchtbehandelingssysteem

“The Art of Natural Breathing; ademen zo zuiver als in de natuur”

 

Vraag adviesgesprek aan

Gezuiverde ventilatielucht met PrOxygen

In de natuur (in de bergen, aan zee of in het bos) wordt de lucht meestal als fris, aangenaam en rustgevend ervaren. Gemiddeld brengt de mens in Nederland echter 90% van haar/zijn leven binnenshuis door. Een goed binnenklimaat is dus van essentieel belang voor onze gezondheid. PrOxygen is de oplossing voor een gezond binnenklimaat; een luchtbehandelingssyteem dat geschikt is voor zowel huizen als kantoren. Het luchtbehandelingssysteem PrOxygen is energetisch, zeer efficiënt, zorgt voor gezonde lucht in uw gebouw en is ontwikkeld als toevoeging op venitlatiesystemen. Onze unieke manier van luchtzuivering zorgt ervoor dat u altijd voorzien bent van schone lucht!  

De voordelen van PrOxygen:

Beschermt mens, klimaat en natuur, bespaart energie, verhoogt de winstgevendheid.

De effectiviteit van PrOxygen is wetenschappelijk beoordeeld door toonaangevende onderzoeks- en testinstituten: ILK Dresden, Hygen Germany & Ruhruniversität Bochum.  

Luchtkwaliteit verbeteren met PrOxygen: wat doet het voor uw leefomgeving?

Het verbeteren van de luchtkwaliteit essentieel voor een goed binnenklimaat en een gezonde leefsituatie. ClimaLevel heeft daarom het PrOxygen luchtbehandelingssysteem ontwikkeld als toevoeging op de standaard luchtventilatiesysteem. Daarnaast is het ook toepasbaar door middel van een hygiënebox bij bestaande ventilatiesystemen. 

Met ons PrOxygen systeem zorgen we voor een enorme kwaliteitsverbetering van de inpandige lucht door de natuur na te bootsen. We herstellen de natuurlijke balans door het toevoegen van negatief geladen zuurstofionen en ozon.

Veelgestelde vragen over PrOxygen

Is er nog iets onduidelijk over het luchtbehandelingssysteem PrOxygen? Bekijk dan in onze kennisbank het onderdeel 'Veelgestelde vragen over PrOxygen'. Misschien staat je vraag er wel tussen. 

Adviesgesprek of referentiebezoek aanvragen

Benieuwd of een PrOxygen ventilatiesysteem aanleggen in jouw huis mogelijk is? Vraag dan direct een adviesgesprek aan met één van onze adviseurs. Zij vertellen u graag alles over de ins en outs van onze luchtbehandelingssystemen en de plaatsing hiervan. Daarnaast is het altijd mogelijk om een bezoek in te plannen bij een van onze referentieprojecten. Vraag ons naar de mogelijkheden hiervan!

 

Vraag adviesgesprek aan

Slecht geventileerde binnenruimte: gevaar voor de gezondheid

Wanneer de binnenruimte slecht geventileerd is, is dit dé plaats waar de lucht sterk verontreinigd is met stofdeeltjes, micro-organismen (bacteriën, schimmels) en verontreinigende stoffen. Het is dus goed voor te stellen dat een slecht geventileerde ruimte een zeer negatief effect heeft op onze gezondheid. Regelmatig lucht verversen in huis is daarom belangrijk voor de gezondheid. Met een luchtbehandelingssysteem ververs je de vervuilde lucht in huis voor schone, gefilterde buitenlucht en zorg je voor de ideale temperatuur en luchtvochtigheid in huis.

Wat is luchtbehandeling?

Luchtbehandeling is een ruim begrip voor het behandelen van vervuilde lucht in een bepaalde ruimte. Met luchtbehandeling zorg je er onder ander voor dat de lucht in huis wordt ververst door schone buitenlucht. Daarbij zorg je dat bacteriën, virussen en schimmels uit de schone lucht gefilterd worden. Met een luchtbehandelingssysteem kan je eenvoudig de lucht verversen in huis. Ook kan je met een luchtbehandelingssysteem een ruimte verkoelen en verwarmen. 

Hoe werkt ons luchtbehandelingssysteem?

Ons luchtbehandelingssysteem PrOxygen is een lucht ventilatiesysteem die werkt op basis van ionisatie. Ionisatie (zuurstofactivering) is een perfecte manier om de lucht binnen te verbeteren. Luchtionen zijn elektrisch geladen atomaire of moleculaire deeltjes en zijn positief of negatief geladen. Belangrijk voor ons welzijn zijn de negatief geladen kleine ionen, welke in de natuur (met name hoog in de bergen, aan zee of in het bos) in ruime mate voorhanden zijn.

Wanneer de negatief geladen zuurstof ionen in aanraking komen met de positief geladen deeltjes (=vervuiling) ontstaat er een verbinding die in combinatie met ozon (actieve zuurstof) zorgt voor een koude verbranding. Bij deze verbranding verdwijnt de vervuiling en komt er schone zuurstof vrij. Bij onweer of hoog in de stratosfeer wordt de lucht geladen met een explosie van negatief geladen deeltjes waardoor de lucht wordt gezuiverd. Met andere woorden; met ons luchtbehandelingssysteem PrOxygen wordt de lucht op natuurlijke wijze gezuiverd!

Een schone lucht in elke ruimte

Schone lucht in huis draagt bij aan de gezondheid en is daarom erg belangrijk. Wanneer je een luchtbehandelingssysteem kopen wilt, is het belangrijk om rekening te houden in welke verschillende vertrekken in een woning je de lucht verversen wilt. Zo spendeer je naast de woonkamer vaak ook veel tijd in de slaapkamer. Soms wel 8 tot 10 uur per dag. Naast je woonkamer is de lucht in de je slaapkamer verversen is daarom ook erg belangrijk. Met ons PrOxygen luchtbehandelingssysteem kan je eenvoudig meerdere ruimtes in je woning voorzien van schone lucht..

Wat zeggen onze klanten

"We zijn erg tevreden over de klimaatregeling in ons huis. Je voelt nooit tocht, het is gelijkmatig dezelfde temperatuur, je hoort geen afzuiging of inblaas en je kookluchtjes zijn snel weg. Of het nou buiten heel koud is of heel warm, je merkt eigenlijk helemaal niets van alle systemen in de vloer en in de techniekruimte. Bij elkaar zijn we dus erg tevreden!"

     

- Bewoner villa te Blaricum

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Goede communicatie en helder in de mogelijkheden. Zou zeker met ClimaLevel in gesprek gaan."

     

- Ellen

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"ClimaLevel heeft voor ons een duurzaam geïntegreerd klimaatsysteem ontworpen dat zomers koelt en winters verwarmt. Met het luchtbehandelingssysteem hebben we het hele jaar door een uitstekend geventileerd huis zonder dat je de behoefte voelt om een raam open te doen (het kan wel gewoon). Dankzij ClimaLevel genieten we elke dag van het fijne binnenklimaat in ons energie neutrale huis!"

     

- Erik

 

 

 

 

Beoordeling: 4,9/5 - 15 beoordelingen