ClimaLevel klimaatbeheersingsystemen

''''Aardgasvrije woning? Toekomstbestendig bouwen met ClimaLevel!''

 

Vraag adviesgesprek aan

Huis verwarmen zonder gas

Gasloos bouwen is sinds 1 juli 2018 verplicht geworden in nieuwbouwwijken. Dit klinkt zeer uitdagend, gelukkig is het niet iets wat helemaal nieuw is. Sinds 2017 zijn er al veel woningen standaard zonder gasaansluiting gebouwd. Maar wat houdt gasloos bouwen precies in en hoe wordt het aangepakt?

Klimaatverandering

Maar waarom is het opeens verplicht? Het debat rondom klimaatverandering is de afgelopen paar jaren steeds groter geworden. De bedoeling is om de gasuitstoot drastisch te verminderen, om de globale temperatuurstijgingen tegen te gaan. Gasloos bouwen is een van de vele maatregelen die het kabinet heeft aangenomen. Het doel is om in 2050 alleen nog maar gebruik te maken van duurzame energievoorzieningen. 

Gas is een uitputbare bron

Maar het klimaat is niet de enige reden waarom Nederland op gasloze bouw overstapt. Gas is niet een ongelimiteerde bron van energie. De gasvelden in Nederland zijn langzaam maar zeker aan het uitputten en zullen ooit opraken. Daarom is het voor iedereen van belang om minder afhankelijk van de gasvoorziening te zijn. Het boren van gas zorgt ook nog eens voor andere problemen, zoals de aardbevingen in Groningen, die de afgelopen paar jaar steeds problematischer zijn geworden.En al voor vele euro's aan schade heeft gezorgd.

Subsidies voor gasloos bouwen

Om het gasloos bouwen aantrekkelijker te maken heeft de overheid ook een groot budget aan subsidies beschikbaar gemaakt. Voor het jaar 2018 is dit budget op 100 miljoen euro vastgesteld. Deze investeringssubsidie is beschikbaar voor particulieren en zakelijke gebruikers. Bekijk hier de actuele stand van zaken van dit budget. Ook zijn er binnen provincies en gemeentes diverse subsidies beschikbaar.

Wat voor subsidie u kunt ontvangen is dus afhankelijk van de situatie. Er wordt onder andere naar de kosten van het project gekeken, wat voor duurzame maatregelen u neemt, de energieprestatie en andere factoren. Wilt u meer weten over wat voor subsidies er voor u mogelijk is bij gasloos bouwen, check dan de energiesubsidiewijzer.

De toekomst

Nu het verplicht is om in de nieuwbouw gasloos te bouwen, zijn er ook andere plannen om Nederland gasloos te maken. Zo is het de bedoeling om in 2050 geen CO2 meer uit te stoten en dus ook geen gas meer te gebruiken. Dit houdt ook in dat alle woningen die op dit moment nog van gas afhankelijk zijn op termijn moeten worden omgebouwd.

Langzaam maar zeker zullen er meer wetten worden aangenomen die Nederlandse woningen en gebouwen verplicht duurzaam maken. Het voordeel aan de groei van gasloos bouwen is ook dat het de kosten naar beneden brengt. Hoe vaker er gasloos wordt gebouwd, hoe sneller de prijzen dalen. Het proces wordt steeds verder verfijnt en de expertise in dit gebied wordt steeds groter.

Omdat gasloos bouwen de norm wordt, gaan de kosten ook naar beneden. Dit maakt het ook aantrekkelijker om in gasloze woningen te investeren. Zo zijn er bijvoorbeeld ook subsidies voor het duurzaam verbouwen, om mensen aan te sporen zo snel mogelijk op duurzame energiebronnen over te gaan.

Goed voorbereid de toekomst tegemoet met ClimaLevel

Met een duurzaam gasloos klimaatsysteem van ClimaLevel gaat u goed voorbereid de toekomst tegemoet. Ons klimaatsysteem voldoet alle alle normen en eisen die gesteld worden. Benieuwd naar zo'n systeem bij u thuis of bij u op kantoor? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs of bekijk de vijf stappen die nodig zijn om van het gasloos te wonen. 

 

Afspraak maken

Wat is gasloos bouwen?

Om het heel simpel te houden: gasloos bouwen betekent dat een nieuwbouwwoning niet meer door een traditionele gasaansluiting verwarmd worden. Als er geen gas aanwezig is, moeten er voor een aantal installaties in het huis gasloze systemen aangesloten worden.

Gasloos verwarmen en koelen

Ook het verwarmen en koelen van het huis zal op een andere manier moeten gebeuren dan de traditionele CV-ketel op gas. Er zijn tegenwoordig veel alternatieven, die ook nog eens beter voor het milieu zijn dan gas. Bijvoorbeeld klimaatsystemen in combinatie met een warmtepomp

Gasloos bouwen is de afgelopen jaren erg in populariteit gegroeid, al voordat de nieuwe wetgeving is ingevoerd. Een van de redenen hiervoor is dat er steeds meer goede, duurzame alternatieven op de markt zijn. De overheid wil het duurzaam bouwen stimuleren, en gasloos bouwen is daar een groot onderdeel van.

Ook zijn er voor huiseigenaren veel voordelen aan gasloos bouwen. Zo zullen gasloze huizen veel beter verkoopbaar zijn in de toekomst. Wanneer er geen CV-ketel aanwezig is scheelt dat ook veel werk en kosten, zo hoeft u niet te ontluchten en de ketel bij te vullen.

Het gasloos wonen is daarnaast ook nog eens veel veiliger, er is bijvoorbeeld geen kans op gasexplosies of koolmonoxidevergiftiging. Ook wordt gasloos wonen steeds voordeliger door het stijgen van de gasprijs en het dalen van de kosten van de alternatieven.

Is dit nieuw? NEE! Wij doen het al jaren.

Het gasloos bouwen heeft voor veel beweging in de bouwwereld gezorgd en sinds 1 Juli 2018 moeten alle bouwers er toch echt aan geloven. Voor ClimaLevel Nederland betekent deze wijziging niets. Wij bouwen immers al jaren gasloos en zijn dus goed voorbereid op deze ontwikkeling. Daarmee zijn wij één van de weinige écht duurzame klimaatsystemen voor huizen en kantoren. Bent u op zoek naar een gasloos klimaatsysteem dat voldoet aan alle eisen van tegenwoordig? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs.

 

Afspraak maken

 

Waarom wordt gasloos bouwen verplicht?

Het idee om gasloos te bouwen is niet nieuw. Voordat het landelijk verplicht werd, was het in veel gemeentes al de norm. In 2017 werden vier op de tien nieuwbouwwoningen als gasloos gebouwd en dit aantal zat flink in de lift.

De inschatting was dat de nieuwbouw in 2020 compleet gasloos zou zijn, nu is dat dus al per 2018. Met de Wet Voortgang Energietransitie (VET) is dit proces dus erg versnelt, gezien woningcorporaties en projectontwikkelaars worden verplicht om alle nieuwe projecten gasloos aan te pakken.

Wat zeggen onze klanten

"We zijn erg tevreden over de klimaatregeling in ons huis. Je voelt nooit tocht, het is gelijkmatig dezelfde temperatuur, je hoort geen afzuiging of inblaas en je kookluchtjes zijn snel weg. Of het nou buiten heel koud is of heel warm, je merkt eigenlijk helemaal niets van alle systemen in de vloer en in de techniekruimte. Bij elkaar zijn we dus erg tevreden!"

     

- Bewoner villa te Blaricum

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Goede communicatie en helder in de mogelijkheden. Zou zeker met ClimaLevel in gesprek gaan."

     

- Ellen

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"ClimaLevel heeft voor ons een duurzaam geïntegreerd klimaatsysteem ontworpen dat zomers koelt en winters verwarmt. Met het luchtbehandelingssysteem hebben we het hele jaar door een uitstekend geventileerd huis zonder dat je de behoefte voelt om een raam open te doen (het kan wel gewoon). Dankzij ClimaLevel genieten we elke dag van het fijne binnenklimaat in ons energie neutrale huis!"

     

- Erik

 

 

 

 

Beoordeling: 4,9/5 - 15 beoordelingen