5 tips om het kantoor te verduurzamen

Duurzaamheid op kantoor, hoe krijgt u dit voor elkaar? Groen en duurzaamheid worden steeds belangrijker in de huidige maatschappij. Bedrijven onderscheiden zich door mee te gaan met deze ontwikkeling en milieubewuster om te gaan. Zo ook op kantoor. Er valt meer te verduurzamen dan je misschien op het eerste oog zou denken. Gelukkig is duurzaamheid tegenwoordig ook niet meer zo moeilijk, zelfs met relatief kleine stapjes kunt u al een wereld van verschil maken. Volgens kenners is de wereld er slechter aan toe dan ooit. Duurzaamheid, met name op kantoor, wordt dan ook niet meer gezien als luxe, maar als noodzaak. Een positieve ontwikkeling als u het ons vraagt. ClimaLevel doet hier dan ook graag aan mee met duurzame klimaat- en luchtbehandelingssystemen.

Een duurzamer kantoor, zo krijgt u het voor elkaar

Duurzaamheid op kantoor? Het is makkelijker dan u denkt. Kleine stapjes kunnen al zorgen voor grote gevolgen. Met deze tips maakt u uw kantoor duurzamer, groener en milieubewuster.

Duurzaamheid op kantoor?  Een duurzaam klimaat- en luchtbehandelingssysteem

ClimaLevel is gespecialiseerd in het plaatsen van duurzame klimaat- en luchtbehandelingssystemen in zowel huizen als kantoorpanden. Met een duurzaam klimaat- en luchtbehandelingssysteem pakt u meerdere aspecten tegelijkertijd aan, namelijk: ventileren, koelen en verwarmen. ClimaLevel zorgt ervoor dat u op een duurzame en toekomstgerichte manier uw binnenklimaat kan beheersen en is de nummer één voor klimaatbeheersing.

Duurzaam investeren in een ClimaLevel systeem

Met een ClimaLevel systeem draagt u niet alleen bij aan een duurzamer kantoorpand, maar ook aan het milieu en uw eigen portemonnee. De klimaatsystemen van ClimaLevel hebben een lange levensduur, waardoor de afschrijvingskosten erg laag zijn. 

Duurzaamheid op kantoor? Neem nu contact op met ClimaLevel!

Geïnteresseerd in een duurzaam klimaat- en luchtbehandelingssysteem van ClimaLevel? Neem gerust contact op met één van onze specialisten. Zij kunnen u meer vertellen over de werking, het proces en de toepassing van de systemen in uw kantoor of woning.

 

Contact opnemen

5 basistips die helpen bij het kantoor verduurzamen

Er zijn honderden manieren om uw kantoor duurzamer te maken, maar welke hebben nou echt de meeste impact? Wij hebben 5 basistips klaargezet voor u om een duurzamer kantoor te realiseren.

Tip #1. Duurzaam kantoorpand

Een duurzaam kantoor begint natuurlijk bij het kantoorpand zelf. Door alleen maar groene energie in te kopen stoot u veel minder CO2 uit. Op deze manier werkt u aan een duurzaam kantoor. Wilt u nog een stapje verder gaan, dan kunt u nadenken over zonnepanelen op uw dak of kiezen voor een groen dak. Er zijn ook kleine manieren om te werken aan een duurzaam kantoor zoals bijvoorbeeld de ramen goed isoleren, licht niet onnodig laten branden of bijvoorbeeld de verwarming wat lager zetten. 

Tip #2. Duurzaam meubilair en interieur 

Ook op het gebied van meubilair en interieur kunt u flinke stappen maken naar een duurzamer kantoor. U kunt hierbij denken aan duurzame meubels (bureaus, of stoelen), duurzame muren of een duurzame vloer. Maar wat maakt een meubel duurzaam? Denk hierbij bijvoorbeeld aan tweedehands kantoormeubelen. Door tweedehands te kopen, zorg ervoor dat meubels een tweede leven krijgen en draag je bij aan een circulaire economie. Als we allemaal meer tweedehands kopen, hoeft er uiteindelijk minder geproduceerd te worden. Dat zorgt er voor dat er minder CO2 uitstoot plaatsvindt.

Tip #3. Duurzame kantoorartikelen en kies voor groen op kantoor

Een duurzaam kantoor kan natuurlijk niet zonder duurzame kantoorartikelen. Zo kunt u kiezen voor duurzaam papier, duurzame pennen, notitieblokjes, enveloppen, mappen en ga zo maar door. Ook met duurzame kantoorartikelen kan er gekozen worden voor tweedehands. Met papier is dat natuurlijk wat lastiger, maar er kan wel gestuurd worden op online werken. Hiermee verbruik je in ieder geval minder papier. Maak daarnaast het kantoor duurzamer met groene vrienden. Planten zorgen voor een groenere en dus duurzamere interieur, maar zorgen ook voor een schonere lucht. Planten worden namelijk ook wel gezien als luchtreinigers en zorgen voor een ideale luchtvochtigheid op kantoor.

Tip #4. Duurzaam eten en drinken op kantoor

Op kantoor wordt op een dag aardig wat gegeten en gedronken. Zo wordt er gemiddeld per persoon 2 tot 4 koppen koffie per dag gedronken. Dat komt neer op 260 liter op jaarbasis! Door te kiezen voor eten en drinken dat op een duurzame manier is geproduceerd kunt u mooie stappen zetten richting een duurzamer kantoor. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koffie dat op een ethische wijze geteeld wordt. Bij duurzaam eten is het belangrijk om rekening te houden met de herkomst van de producten die je koopt. Koop bijvoorbeeld voornamelijk producten die lokaal geproduceerd worden. Als je je kantoor wil verduurzamen, is het kopen van lokaal of in ieder geval voedsel uit Nederland al een goede stap in de juiste richting.

Tip #5. Stop met gebruik van plastic, plastic en nog eens plastic op kantoor

Er is onwijs veel plastic op de wereld. Inmiddels is het wel bekend dat plastic onwijs slecht is voor het milieu en vaak belandt op plekken waar het niet hoort te liggen. Door te streven naar een zero waste kantoor kan het gebruik van plastic op kantoor worden verminderd.

 

Lees hier meer over klimaatbeheersing voor kantoren

 

Wat zeggen onze klanten

"We zijn erg tevreden over de klimaatregeling in ons huis. Je voelt nooit tocht, het is gelijkmatig dezelfde temperatuur, je hoort geen afzuiging of inblaas en je kookluchtjes zijn snel weg. Of het nou buiten heel koud is of heel warm, je merkt eigenlijk helemaal niets van alle systemen in de vloer en in de techniekruimte. Bij elkaar zijn we dus erg tevreden!"

     

- Bewoner villa te Blaricum

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Goede communicatie en helder in de mogelijkheden. Zou zeker met ClimaLevel in gesprek gaan."

     

- Ellen

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"ClimaLevel heeft voor ons een duurzaam geïntegreerd klimaatsysteem ontworpen dat zomers koelt en winters verwarmt. Met het luchtbehandelingssysteem hebben we het hele jaar door een uitstekend geventileerd huis zonder dat je de behoefte voelt om een raam open te doen (het kan wel gewoon). Dankzij ClimaLevel genieten we elke dag van het fijne binnenklimaat in ons energie neutrale huis!"

     

- Erik

 

 

 

 

Beoordeling: 4,9/5 - 15 beoordelingen