Villa te Pijnacker-Nootdorp

Landelijke villa in Pijnacker-Nootdorp 

Aan de rand van Pijnacker-Nootdorp is een prachtig nieuwbouwvilla gerealiseerd. De vrijstaande villa, het bijgebouw en de garage hebben allemaal een landelijke uitstraling, ontworpen door Houweling Architecten. Zelfs de nieuwe waterput heeft een landelijke uitstraling gekregen. De groene omgeving, de vrije ruimte rondom de woning en de gewenste privacy, dragen allemaal bij aan een heerlijk woongenot voor de bewoners. ClimaLevel Nederland mocht hier het ClimaLevel vloersysteem toepassen, waardoor de bewoners kunnen genieten van een optimaal binnenklimaat.  

villa rieten pijnacker klein
Referentie villa te Pijnacker-Nootdorp. 

Het ontwerp

De landelijke villa is volledig wit gestuukt en voorzien van zwarte houten kozijnen, rabatdelen en luiken. De houten delen van de gevel zijn zelfs terug te vinden op de garagedeur. Aan de achterzijde van de woning is een grote schoorsteen ontworpen voor de haard. De hardstenen plint rondom de villa zorgt voor een krachtige uitstraling. 

„Het redelijk speelse ontwerp, de witte muren, de zwarte kozijnen en de rieten kap zorgen er - samen met de groene omlijsting - voor dat de woning een schitterende uitstraling heeft.” - Houweling Architecten 

ClimaLevel vloersysteem

Tijdens het ontwerp is er gezocht naar een geïntegreerd en duurzaam klimaat- en luchtbehandelingssysteem waardoor men al snel voor het ClimaLevel vloersysteem is gekozen. Het innovatieve en comfortabele klimaatsysteem zorgt ervoor dat de verwarming, koeling én ventilatie nagenoeg onzichtbaar is weggewerkt in de vloer. De verwarmde of gekoelde lucht wordt door ClimaLevel holle bodemelementen geleid en komt -doorgaans bij de ramen - middels designroosters de verblijfsruimte in. De instromende lucht heeft de temperatuur van de vloer en heeft een aanzienlijk snellere reactietijd ten opzichte van standaard systemen. De lucht wordt geruisloos met een hogere snelheid dan het minimale gestelde bouwbesluit naar binnen geblazen en via de afzuiging weer afgezogen. 

„Ons geïntegreerde klimaatsysteem werkt op een comfortabele, geruisloze en tochtvrije manier. Omdat we een aanzienlijk lagere aanvoertemperatuur hebben, zijn we ook nog eens onbetwist het zuinigste en meeste duurzame systeem op de markt.”  - ClimaLevel Nederland 

Bouwteam:

Tekst: ClimaLevel Nederland 
Fotografie: Robert Koelewijn

Wat zeggen onze klanten

"We zijn erg tevreden over de klimaatregeling in ons huis. Je voelt nooit tocht, het is gelijkmatig dezelfde temperatuur, je hoort geen afzuiging of inblaas en je kookluchtjes zijn snel weg. Of het nou buiten heel koud is of heel warm, je merkt eigenlijk helemaal niets van alle systemen in de vloer en in de techniekruimte. Bij elkaar zijn we dus erg tevreden!"

     

- Bewoner villa te Blaricum

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Goede communicatie en helder in de mogelijkheden. Zou zeker met ClimaLevel in gesprek gaan."

     

- Ellen

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"ClimaLevel heeft voor ons een duurzaam geïntegreerd klimaatsysteem ontworpen dat zomers koelt en winters verwarmt. Met het luchtbehandelingssysteem hebben we het hele jaar door een uitstekend geventileerd huis zonder dat je de behoefte voelt om een raam open te doen (het kan wel gewoon). Dankzij ClimaLevel genieten we elke dag van het fijne binnenklimaat in ons energie neutrale huis!"

     

- Erik

 

 

 

 

Beoordeling: 4,9/5 - 15 beoordelingen