Veelgestelde vragen over het ClimaLevel systeem

 

 • Hoe werkt het ClimaLevel systeem?
  In de ClimaLevel elementen worden verwarmingsslangen gedrukt waardoor het water stroomt. Onder de holle bodemelementen stroomt verse ventilatielucht afkomstig van de ventilatiekast. De ventilatielucht neemt door convectie warmte op en stroomt vervolgens verwarmd via designroosters de ruimte in. (zie afbeelding onder) Dit brengt vele voordelen met zich mee. 
  ClimaLevelvloer werking
 • Wat is de opbouwhoogte van het ClimaLevel systeem?
  Het ClimaLevel systeem heeft (standaard) een totale opbouwhoogte van 125 mm. Dit bestaat onder andere uit:
  • ClimaLevel holle bodemelementen, luchtkanalen, isolatielagen, verwarmingsslangen 
  • Afwerkvloer: (zand)cementdekvloer, anhydrietvloer, etc.  
 • Uit welke overige componenten bestaat het ClimaLevel systeem?
  Naast de ClimaLevel elementen bestaat een ClimaLevel installatie uit de volgende componenten:
  • Energiebron: een warmtepomp of CV-ketel;
  • Gebalanceerde ventilatie (WTW unit);
  • Regeling per ruimte.
    
 • Is het ClimaLevel systeem alleen geschikt voor nieuwbouw?
  Nee dat hoeft niet. Er dient alleen rekeningen worden gehouden met 125 mm opbouwhoogte. Naast de vloersystemen bestaan er ook wand- en plafondsystemen waarbij hoog comfort wordt gegarandeerd.   

  Werking ClimaLevel vloersysteem
 • Vergt het ClimaLevel systeem veel onderhoud?
  Het ClimaLevel-systeem vraagt in tegenstelling tot andere klimaatsystemen weinig onderhoud. Een jaarlijkse controle volstaat. Geen spannende dingen, geen onverwachte kosten, geen storingen. Onze intern opgeleide monteurs zijn gecertificeerd om ook onderhoud te plegen aan eventuele meegeleverde randapparatuur. De warmtepomp/cv-ketel vragen het normale onderhoud. De ventilatiekast is voorzien van filters die wel regelmatig vervangen dienen te worden, afhankelijk van de aangezogen buitenluchtvervuilingsgraad. Uw installateur zal daarvoor een onderhoudsdienst aanbieden. 
   
 • Wat weegt het ClimaLevel vloersysteem?
  Het exacte gewicht van het vloersysteem is lastig te bepalen omdat er vaak een variërende afwerkvloer wordt toegepast. Bekijk onze technische pagina voor aanvullende informatie. Bijgaand een grove inschatting per m2:
  • Per vierkantmeter zit er 1,31 liter water dat door de vloerverwarming loopt. Dit is zonder meer het zwaarste onderdeel in de vloer.
  • De overige onderdelen van het ClimaLevel pakket wegen vrij weinig: holle bodemelementen, EPS 100 vloerisolatie, vloerverwarmingsslangen, etc.  
  • Daarnaast hangt het gewicht per m2 ook af van de afwerking van de vloer. Zelf passen wij (idealiter) een 6,5 cm cementdekvloer toe. Een andere afwerklaag is uiteraard ook mogelijk.
    
 • Wat kost het ClimaLevel systeem?
  Een ClimaLevel systeem is voor ieder huis anders. Daarom is het erg lastig om bijvoorbeeld een prijs per vierkante meter te bepalen. Wanneer u bouw- of plattegrondtekeningen beschikbaar heeft, maken wij graag een vrijblijvend investeringsvoorstel op maat. Om toch een grove indicatie te geven, houden we €40,- duurder per vierkante meter aan dan standaard vloerverwarming. Uiteraard zijn we dan wel verschillende systemen met elkaar aan het vergelijken. 
   
 • Waarvan zijn de ClimaLevel designroosters gemaakt?climalevel vloer
  Onze standaard roosters zijn van geborsteld aluminium gemaakt. Tegen meerprijs kunnen de roosters gepoedercoat op elke RAL-kleur geleverd worden. Indien u uw eigen, of andere roosters wil toepassen, is dit ook mogelijk. Belangrijk om te vermelden is dat de ClimaLevel designroosters instelbaar zijn om de luchtstroming in te regelen. Wenst u alle technische specificaties te ontvangen waaronder de ClimaLevel designroosters? Vraag dan hier naar het Technische gedeelte van ClimaLevel of kijk naar de onze ClimaLevel Designroosterpagina

Staat uw vraag er niet tussen?

Heeft u nog inhoudelijke vragen of wilt u advies over klimaatinstallaties? Neemt u dan contact op met één van onze adviseurs. 

Contact opnemen

Wat zeggen onze klanten

"We zijn erg tevreden over de klimaatregeling in ons huis. Je voelt nooit tocht, het is gelijkmatig dezelfde temperatuur, je hoort geen afzuiging of inblaas en je kookluchtjes zijn snel weg. Of het nou buiten heel koud is of heel warm, je merkt eigenlijk helemaal niets van alle systemen in de vloer en in de techniekruimte. Bij elkaar zijn we dus erg tevreden!"

     

- Bewoner villa te Blaricum

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Goede communicatie en helder in de mogelijkheden. Zou zeker met ClimaLevel in gesprek gaan."

     

- Ellen

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"ClimaLevel heeft voor ons een duurzaam geïntegreerd klimaatsysteem ontworpen dat zomers koelt en winters verwarmt. Met het luchtbehandelingssysteem hebben we het hele jaar door een uitstekend geventileerd huis zonder dat je de behoefte voelt om een raam open te doen (het kan wel gewoon). Dankzij ClimaLevel genieten we elke dag van het fijne binnenklimaat in ons energie neutrale huis!"

     

- Erik

 

 

 

 

Beoordeling: 4,9/5 - 15 beoordelingen