Wandverwarming: duurzaam en comfortabel 

Wandverwarming is nog vrij onbekend in vergelijking met vloerverwarming, terwijl de techniek hetzelfde is. Je legt alleen de verwarmingsslangen op een andere plek. Wandverwarming wordt vaak toegepast als aanvullen op bestaande klimaatinstallaties maar kan ook zeker als hoofdverwarming dienen.   

  

Makkelijk, duurzaam en snel systeem voor wanden: OptiWand

De OptiWand is zeer geschikt voor wandverwarming en wandkoeling. De OptiWand panelen zijn universeel toepasbaar en makkelijk te monteren. Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan met een van onze adviseurs of neem contact met ons op. Zij vertellen u graag alles over het OptiWand-systeem en de plaatsing hiervan. Liever meer informatie over de OptiWand? Bekijk dan de productpagina van de OptiWand en ontdek alle mogelijkheden die de OptiWand te bieden heeft. 

 

Ontdek de OptiWand

Wandverwarming OptiWand klimaatsysteem

Geschikt voor wanden en plafonds.

Tip: lees ook het belang van wandverwarming

OptiWand wandverwarming

Wat zeggen onze klanten

"Wij zijn heel tevreden over Climalevel. Het comfort in onze woning is hoog. Met een intensief huishouden, 5 kinderen en een huisdier is het klimaat prima in balans. En in de zomer heerlijk koel!"

- De heer Mars

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Het ClimaLevel systeem werkt geweldig. We zijn echt super tevreden en helemaal met de service van ClimaLevel. Altijd bereikbaar en ze staan altijd klaar om aanpassingen door te voeren van onze veranderde wensen. Top bedrijf!"

Villa te Numansdorp

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Over het klimaat zijn wij zeer tevreden. Het systeem is zeer comfortabel in de zomer en in de winter. De koppeling met het domotica systeem werkt perfect. In een huishouden met 3 kinderen en een hond is het daarnaast fijn om over een goed ventilatiesysteem te beschikken."

Villa te Amersfoort

 

 

 

 

Wat is wandverwarming?

Met wandverwarming verwarm je de ruimte, net zoals vloerverwarming, met verwarmingsslangen. Alleen heb je geen radiatoren meer en verwarm je de ruimte onzichtbaar via de muur. Bij wandverwarming wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van stralingswarmte. Stralingswarmte is te vergelijken met de warmte van de zon. Bij radiotoren en kachels worden stofdeeltjes meegenomen die zich in de lucht bevinden. Dit komt doordat de lucht in de ruimte gaat circuleren. Bij wandverwarming is dit niet het geval en blijft stof waar het hoort. Wandverwarming is daarnaast een goede oplossing als de (historische) vloer intact moet blijven.

Wandverwarming aanleggen

De wandverwarming is gemakkelijk te plaatsen door middel van een plug-and-play-systeem, wat het systeem ideaal maakt voor renovatie-oplossingen. De wandverwarming is universeel toepasbaar en zorgt voor een comfortabel en gezond binnenklimaat. 

Hoe werkt wandverwarming?

Wandverwarming werkt vrijwel hetzelfde als vloerverwarming. De verwarmingsslangen zitten alleen in de muur verwerkt in plaats van in de vloer. De stralingswarmte straalt horizontaal op het lichaam. Een CV-ketel of warmtepomp zorgt ervoor dat er warm of koud water door de slangen wordt gestuurd. Een voordeel van wandverwarming is dat je er dus ook mee kan koelen. Dat lukt met standaard vloerverwarming niet of nauwelijks.   

Wanneer kiezen voor wandverwarming?

U kunt het beste kiezen voor wandverwarming wanneer u:

Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 10 beoordelingen