Koelen met vloerverwarming? Dat kan!

 

Vraag adviesgesprek aan

Koelen met vloerverwarming

Wilt u uw huis comfortabel en energiezuinig koelen? Dan is vloerverwarming als klimaatsysteem misschien wel een geschikte oplossing. Je kunt namelijk niet alleen verwarming met vloerverwarming, maar ook koelen. Koelen met vloerverwarming heeft echter wel een aantal voor- en nadelen waar we graag meer over vertellen. Waarom koelen met vloerverwarming beter is zonder gebruik te maken van airco's?

 

Een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen?

Heeft u een bestaande woning of kantoorpand en wilt u genieten een optimaal binnenklimaat? Vul hieronder dan snel het formulier in of neem gerust contact op en we bespreken geheel vrijblijvend de mogelijkheden voor uw project.

ClimaLevel als oplossing

Door aanschaf van een ClimaLevel systeem, zoals de ClimaLevelvloer of de OptiWand plafond- en wandverwarming heeft u geen airco of vloerverwarming meer nodig: zo heeft u verkoeling, verwarming en eventueel ventilatie in huis. Met ClimaLevel streept u gelijk alle eerdergenoemde nadelen weg. Onze systemen zijn duurzaam, stil en onzichtbaar doordat het gemonteerd wordt in de muur, het plafond, of in de vloer. 

De voordelen van ClimaLevel

We hebben hieronder op een rijtje gezet waarom u uw huis het beste kunt koelen zonder gebruik te maken van standaard vloerkoeling:

Wilt u alle voordelen van het ClimaLevel vloersysteem zien? Bekijk de voordelen dan hier

Wat zeggen onze klanten

"We zijn erg tevreden over de klimaatregeling in ons huis. Je voelt nooit tocht, het is gelijkmatig dezelfde temperatuur, je hoort geen afzuiging of inblaas en je kookluchtjes zijn snel weg. Of het nou buiten heel koud is of heel warm, je merkt eigenlijk helemaal niets van alle systemen in de vloer en in de techniekruimte. Bij elkaar zijn we dus erg tevreden!"

     

- Bewoner villa te Blaricum

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Goede communicatie en helder in de mogelijkheden. Zou zeker met ClimaLevel in gesprek gaan."

     

- Ellen

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"ClimaLevel heeft voor ons een duurzaam geïntegreerd klimaatsysteem ontworpen dat zomers koelt en winters verwarmt. Met het luchtbehandelingssysteem hebben we het hele jaar door een uitstekend geventileerd huis zonder dat je de behoefte voelt om een raam open te doen (het kan wel gewoon). Dankzij ClimaLevel genieten we elke dag van het fijne binnenklimaat in ons energie neutrale huis!"

     

- Erik

 

 

 

 

 
 

LEES DE BLOG: ONDERHOUD AAN VLOERVERWARMING

 
 

LEES DE BLOG: HOE WERKT VLOERVERWARMING?

 

Voordelen koelen met vloerverwarming

Nadelen koelen met vloerverwarming

Koelen met vloerverwarming niet te vergelijken met een airco

Koelen met vloerverwarming en een warmtepomp klinkt erg aantrekkelijk, maar het heeft niet dezelfde resultaten als een airco. Met de 'topkoeling' kun je een aantal graden van de binnentemperatuur afhalen, maar als je meer resultaat wilt hebben kun je beter voor comfortkoeling kiezen. 

Koelen met vloerverwarming 

Koelen met vloerverwarming is mogelijk door koud water door de vloerverwarmingsslangen te laten stromen, waardoor de vloer de ruimte afkoelt. Dit wordt ook wel topkoeling genoemd. Dit houdt in dat de 'toppen' van de warmte binnentemperaturen worden afgevlakt. Topkoeling klinkt fijn, maar wordt vanwege het beperkte koelvermogen (max. drie graden koelen) als onbehagelijk ervaren. Daartegenover staat comfortkoeling. De binnentemperatuur met comfortkoeling kan vaak al worden gereduceerd naar 20 á 22 graden met een duurzaam klimaatsysteem afhankelijk van het installatie-ontwerp. Daarnaast kun je comfortkoeling per ruimte gemakkelijk regelen; met een eigen thermostaat of afstandsbediening krijg je de ruimte op optimale temperatuur.   

Koelen met een warmtepomp

Om te koelen met vloerverwarming (of andere afgiftesystemen) heb je een warmtebron nodig welke in staat is om koud water te maken. De meest woningen zijn aangesloten op een CV-ketel. Helaas kan de CV-ketel niet koelen, maar alleen verwarmen. Een mooie oplossing is de warmtepomp. Deze kan zowel verwarmen als koelen en werkt ook nog eens zonder gas en een stuk energiezuiniger. Koelen tijdens warme zomerdagen gebeurd door koud water door de leidingen te laten lopen. Belangrijk om te vermelden is dat temperatuur van het water ook weer niet te laag moet zijn, er kan dan namelijk condensvorming ontstaan. 

Beoordeling: 4,9/5 - 15 beoordelingen