ClimaWand klimaatinstallatiesysteem

“Verwarmen, koelen, ventileren en isoleren in één systeem!”

 

Vraag adviesgesprek aan

Duurzaam renoveren woningen en utiliteitsbouw

Verplichte energiebesparing door regelgeving, een oncomfortabel binnenklimaat en onvoldoende frisse ventilatielucht zijn problemen waar de bestaande bouw steeds meer last van heeft. ClimaLevel Nederland biedt dé oplossing voor het verduurzamen en optimaliseren van het het binnenklimaat in een bestaande woning of utiliteitsgebouw. Dit unieke wandsysteem is een doorontwikkeling van het bestaande ClimaLevel-systeem en is bij uitstek geschikt voor renovatieprojecten.

Voordelen van de ClimaWand:

Downloads

Download de volgende PDF's hier:

Leaflet ClimaWand

Veelgestelde vragen over de ClimaWand

Is er nog iets onduidelijk over de ClimaWand? Bekijk dan in onze kennisbank het onderdeel 'Veelgestelde vragen over de ClimaWand'.  Misschien staat je vraag er wel tussen. 

Duurzame en betaalbare ventilatieoplossingen  

Per 1 januari 2021 gaat de nieuwe wet voor energieprestaties in, oftewel de BENG, waardoor alle nieuwbouw moet voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen om een vergunning te krijgen. Maar ook de bestaande bouw zal de transitie naar energieneutraal moeten doorstaan. Met het ClimaWand klimaatinstallatiesysteem maakt u uw woning niet alleen een stuk duurzamer, uw leefklimaat wordt tevens een stuk aangenamer!  

Met het ClimaWand klimaatsysteem kunt u namelijk gemakkelijk verwarmen, koelen en ventileren. Dit alles zonder dat u hier maar iets van terug ziet, het systeem wordt namelijk nagenoeg onzichtbaar weggewerkt! Het gehele systeem verloopt via uw muur, waardoor enkel de roosters zichtbaar zullen zijn. Deze designroosters sluiten aan op het moderne interieur en kunt u aanpassen wanneer u dit wenst. 

Adviesgesprek of referentiebezoek aanvragen

Vraag direct een adviesgesprek aan met één van onze adviseurs. Zij vertellen u graag alles over het ClimaWand-systeem en de plaatsing hiervan. Daarnaast is het altijd mogelijk om een bezoek in te plannen bij een van onze referentieprojecten of kom langs in onze showroom om het systeem te ervaren. Vraag ons naar de mogelijkheden hiervan!

 

Vraag adviesgesprek aan

Wandverwarming aanleggen

Wandverwarming wordt vaak toegepast als toevoeging aan de vloerverwarming, maar het kan ook zeker als hoofdverwarming dienen. Bij wandverwarming wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van stralingswarmte. Stralingswarmte is te vergelijken met de warmte van de zon. Bij radiotoren en kachels worden stofdeeltjes meegenomen die zich in de lucht bevinden. Dit komt doordat de lucht in de ruimte gaat circuleren. Bij wandverwarming is dit niet het geval en blijft stof waar het hoort.

De wandverwarming is gemakkelijk te plaatsen door middel van een plug-and-play-systeem, wat het systeem ideaal maakt voor renovatie-oplossingen. De wandverwarming is universeel toepasbaar en zorgt voor een comfortabel en gezond binnenklimaat. Het systeem bevat namelijk speciale luchtfilters die zorgen voor een onberispelijke luchtkwaliteit.

Impressie ClimaWand

Wanneer kiezen voor wandverwarming?

U kunt het beste kiezen voor wandverwarming wanneer u:

Wandkoeling aanleggen

Naast wandverwarming is wandkoeling ook mogelijk met de ClimaWand. Bij vloerverwarming is dit slechts beperkt het geval. Het wordt namelijk niet als aangenaam ervaren wanneer er via de vloer gekoeld wordt. Dit komt omdat de warme lucht opstijgt en de koude lucht beneden blijft hangen. Het resultaat is dan dat het beneden bij je voeten heel koud wordt en boven in de ruimte warm. Koelen door middel van een wandkoeling of plafondkoeling is daarentegen wel aangenaam. 

Hoe werkt het wandsysteem?

Het ClimaWand-systeem maakt gebruik van verse buitenlucht en recirculatielucht. Een ventilator stuur de menglucht door de ClimaLevel-elementen. De lucht wordt door het systeem op de gewenste temperatuur gebracht voordat deze via designroosters de ruimte binnenstroomt. Speciale luchtfilters zorgen voor een onberispelijke luchtkwaliteit. 

De ClimaWand kan op iedere warmtebron worden aangesloten, zoals een cv-ketel of warmtepomp en wordt nagenoeg onzichtbaar weggewerkt. Alleen de designroosters zijn zichtbaar in de ruimte.

Wat zeggen onze klanten


"Wij zijn heel tevreden over Climalevel. Het comfort in onze woning is hoog. Met een intensief huishouden, 5 kinderen en een huisdier is het klimaat prima in balans. En in de zomer heerlijk koel!"

- De heer Mars

 

 

Beoordeling door klanten: 9/10 - 8 beoordelingen