Wat is Climate Control of klimaatbeheersing?

 

Vraag adviesgesprek aan

Wat is Climate Control of klimaatbeheersing?

Wat is klimaatbeheersing of Climate Control? Wat houdt klimaatbeheersing in? En hoeveel kost klimaatbeheersing? Allemaal vragen die wij regelmatig ontvangen. Meer weten over wat klimaatbeheersing precies is? Lees dan vooral verder.

Het woord ‘klimaatbeheersing’ verklapt zelf eigenlijk al veel over de betekenis van het woord: het beheersen/controleren van het klimaat. Klimaatbeheersing wordt ook weleens ‘Climate Control’ genoemd. Kunnen we dan beheersen wanneer het regent of wanneer de zon schijnt in Nederland? Nee, dat helaas nog niet. Wanneer wij over klimaatbeheersing praten, betreft dit beheersing van het ‘klimaat’ in afgesloten ruimtes, zoals bijvoorbeeld uw huis of bedrijfspand.

 
 

KLIMAATSYSTEEM NIEUWBOUW

 
 

KLIMAATSYSTEEM BESTAANDE BOUW

 

Isolatie beheersen

Als we het over isolatie hebben, hebben we het dus over het binnen of buiten houden van warme of koude lucht. Een leuk, kleinschalig voorbeeld van isolatie is een koelbox. Bij een koelbox wil je dat de afgesloten ruimte koel blijft en er dus geen warme lucht naar binnen komt.

Een goede isolatie zorgt ervoor dat in de zomer de koele lucht binnen blijft en ’s winters de warme lucht binnen blijft. Het is dus belangrijk om te zorgen dat er zo min mogelijk kieren en gaten in de afgesloten ruimte zijn waardoor de lucht kan ontsnappen.

Klimaatbeheersing: geen overbodige luxe

Nu er antwoord gegeven is op de vragen ‘’Wat is klimaatbeheersing’’ en ‘’Wat houdt klimaatbeheersing in?” kunnen we misschien wel concluderen dat het beheersen van het klimaat in uw binnenruimte helemaal niet zo gek is. Dankzij klimaatbeheersing heb jij de controle over de temperatuur, de verse lucht (ventilatie) en het binnenhouden van de gewenste lucht (isolatie). 

Geïnteresseerd in klimaatbeheersing voor uw huis of pand? ClimaLevel biedt verschillende opties:

1.    Climate Control vloersysteem voor nieuwbouw: ClimaLevel
2.    Climate Control wandsysteem voor bestaande bouw: OptiWand 

Klimaatbeheersing nieuwbouw: ClimaLevel

Geïnteresseerd in klimaatbeheersing voor uw nieuwbouw of renovatieproject? ClimaLevel biedt duurzame oplossingen in de installatietechniek en richt zich op de advisering, engineering en montage van verschillende ClimaLevel systemen. Lees hier over de voordelen van het ClimaLevel systeem; hét duurzame klimaatsysteem voor nieuwbouw.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact op. Onze specialisten helpen u graag de mogelijkheden te bespreken. Meer weten over ClimaLevel Klimaatbeheersing? Lees dan hier meer.

Klimaatbeheersing bestaande bouw: OptiWand 

Het verduurzamen van bestaande bouw krijgt een steeds belangrijkere rol. Door de steeds strengere energie-eisen bevindt de renovatiemarkt zich in een lastige positie. Waar men jaren geleden uit de voeten kon met lagere eisen, zijn kopers vandaag de dag sneller geneigd een woning of kantoor met een minder energielabel links te laten liggen.

Daarom is het tijd voor duurzame klimaatbeheersingssysteem voor bestaande huizen: de OptiWand! Meer weten over de OptiWand Klimaatbeheersing? Bekijk dan onze wand- en plafondsystemen.

Heeft u al een bestaande woning en heeft u interesse in Climate Control? ClimaLevel helpt u graag. Neem gerust contact op en we bespreken vrijblijvend de mogelijkheden.
 

 

Vraag adviesgesprek aan

Wat houdt klimaatbeheersing in?

Wanneer we het over klimaatbeheersing hebben, hebben we het dus over het beheersen van het (binnen)klimaat in een afgesloten ruimte. Maar wat valt er dan precies te beheersen? Waaruit bestaat het klimaat? Over het algemeen heeft een klimaat dat als prettig wordt ervaren te maken met de volgende drie factoren:

  1. Temperatuur
  2. Ventilatie
  3. Isolatie

Wanneer al deze drie factoren optimaal zijn, kunt u genieten van een prettig binnenklimaat in uw huis of pand. Op de warme zomerdagen is het prettig als u binnen lekker verkoeling kunt zoeken, maar zodra sinterklaas weer in het land is, komt u graag thuis in een fijn, verwarmd huis. Met Climate Control kunt u dit realiseren. Nieuwsgierig geworden?

 

Ja, ik wil meer weten over Climate Control

Temperatuur beheersen

Wanneer u denkt aan een klimaat, denkt u al gauw aan de temperatuur. Een prettige temperatuur is natuurlijk voor elk persoon anders. Het is dan fijn om deze temperatuur zelf te kunnen controleren. 

De temperatuur kan beheerst worden door bijvoorbeeld voerverwarming of een radiator. Hierbij wordt er water verwarmd die vervolgens de leidingen wordt rondgepompt. Een andere manier om de temperatuur te verwarmen is via de lucht. Hiervoor zijn bepaalde units nodig die de verwarmde lucht vervolgens in de ruimte blazen. Een leuk voorbeeld hiervan is een plafondunit.  De genoemde opties kunnen naast het verwarmen van de ruimte, de ruimte ook verkoelen.

Ventilatie beheersen

Regelmatig ontvangen wij ook de vraag wat het verschil is tussen ventilatie en isolatie. Ventileren is het verversen van de lucht, zodat er altijd verse zuurstof in de ruimte te vinden is. Isolatie daarentegen heeft als doel om ervoor te zorgen dat de warme of koude lucht, niet naar buiten of binnen kan. Hoewel er een verschil zit tussen beide, gaan ventilatie en isolatie wel hand in hand.

Wanneer er geen goede ventilatie aanwezig is in de ruimte, wordt de binnenlucht niet goed ververst met frisse (buiten)lucht. Wanneer dit voor een te lange tijd aanhoudt kan dit gevolgen hebben voor de gezondheid. Door een tekort aan verse lucht kunnen de mensen in deze ruimte zich al snel duf voelen. Genoeg reden om de ventilatie dus in orde te hebben.

Omdat ventilatie dus een belangrijk aspect is bij klimaatbeheersing, moet bij het ontwerp van klimaatbeheersing ook ventilatie worden meegenomen. Hierbij zijn er verschillende soorten ventilatie:

1.    Natuurlijke ventilatie: Bijvoorbeeld een open raam of deur
2.    Mechanische ventilatie: toe- en afvoer van oude lucht en verse lucht via kanalen. Deze kanalen worden aangedreven door een ventilator.
3.    Mechanische ventilatie met natuurlijke toe- of afvoer: bij toevoer op een natuurlijke manier wordt verse lucht via het raam naar binnen gebracht en de oude lucht mechanisch afgezogen.

Heeft u de ventilatie niet in orde? Wij kunnen u helpen. 

 

Vraag hier een adviesgesprek aan

 

climalevel klimaatsysteem

Wat is het verschil tussen klimaatbeheersing en airco?

Het verschil tussen airco en klimaatbeheersing is dat klimaatbeheersing veel meer kan dan airco. Een airco kan alleen koelen, maar klimaatbeheersing kan koelen én verwarmen én ventileren. Klimaatbeheersing bootst het klimaat na, waardoor er ook voldoende toevoer is van schone lucht. Bij een airco is dit niet het geval, een airco circuleert de lucht in de ruimte en zorgt dus niet voor schone lucht. De toevoer van schone lucht is belangrijk, vooral in kantoorpanden. Schone en frisse lucht bevordert namelijk de concentratie en het helpt bij het verwerken van informatie en om logisch na te denken. En dat is in een kantoorpand wel zo prettig. Wil je alleen een kleine ruimte koelen? Dan is een airco geschikt. Voor een geheelkantoorpand kunnen we het beste klimaatbeheersing aanraden.

Wat zeggen onze klanten

"We zijn erg tevreden over de klimaatregeling in ons huis. Je voelt nooit tocht, het is gelijkmatig dezelfde temperatuur, je hoort geen afzuiging of inblaas en je kookluchtjes zijn snel weg. Of het nou buiten heel koud is of heel warm, je merkt eigenlijk helemaal niets van alle systemen in de vloer en in de techniekruimte. Bij elkaar zijn we dus erg tevreden!"

     

- Bewoner villa te Blaricum

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Goede communicatie en helder in de mogelijkheden. Zou zeker met ClimaLevel in gesprek gaan."

     

- Ellen

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"ClimaLevel heeft voor ons een duurzaam geïntegreerd klimaatsysteem ontworpen dat zomers koelt en winters verwarmt. Met het luchtbehandelingssysteem hebben we het hele jaar door een uitstekend geventileerd huis zonder dat je de behoefte voelt om een raam open te doen (het kan wel gewoon). Dankzij ClimaLevel genieten we elke dag van het fijne binnenklimaat in ons energie neutrale huis!"

     

- Erik

 

 

 

 

Beoordeling: 4,9/5 - 15 beoordelingen