Klimaatsysteem in utiliteitsbouw 

Voor een gezonde en presterende werkomgeving

21-06-2023

Door de groeiende bezorgdheid over klimaatveranderingen, hebben overheden en bedrijven ertoe aangezet om naar innovatieve en duurzame klimaatoplossingen te zoeken en de impact van klimaatveranderingen te verminderen. Een van de oplossingen die aan populariteit wint, is het toepassen van een klimaatsysteem. Door duurzame praktijken te integreren in ons dagelijks leven kunnen we substantiële stappen zetten in een milieubewuste en veerkrachtige toekomst. In deze blog bekijken we naar de belangrijkste elementen en voordelen van een klimaatsysteem in utiliteitsbouw. 

1. Hernieuwbare energieopwekking: 

Een essentieel onderdeel van een bruikbaar klimaatsysteem is de toepassing van hernieuwbare energiebronnen. De overgang van energieopwekkingsmethoden die afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, zoals steenkool en olie, naar schonere alternatieven zoals zonne-, wind- en waterkracht is cruciaal. Denk hierbij aan het vervangen van de cv-ketel die gas verbruikt, naar een warmtepomp die zijn energie haalt uit de buitenlucht of uit aardwarmte. Bedrijven kunnen investeren in hernieuwbare energie en kunnen hun eigen energie opwekken. Door gebruik te maken van schone energiebronnen verminderen we de uitstoot van broeikasgassen, minimaliseren we de negatieve impact op het milieu én worden energiekosten verminderd.     

Voorbeeld herbruikbare energie
Voorbeelden herbruikbare energie.

2. Maatregelen voor energie-efficiëntie en monitoring

Energie-efficiëntie speelt een grote rol bij het verkleinen van de CO2-voetafdruk en het minimaliseren van energieverspilling. In utiliteitsbouw is het uiteraard ook belangrijk om het klimaatsysteem zo efficiënt mogelijk te ontwerpen en in te regelen. Dit vertaalt zich niet alleen in een vermindering in broeikasgassen, maar ook in kostenbesparing. Wanneer het klimaatbeheersingssysteem goed ingeregeld is en het is aangesloten op het internet, kan er ook op afstand worden gemonitord. Zo worden eventuele storingen al verholpen voordat iemand er last van heeft. Overige parameters worden in de gaten gehouden om het klimaatsysteem optimaal te laten functioneren.        

3. Prestaties in de werkomgeving

Daarnaast draagt een goed ontworpen klimaatsysteem bij aan een comfortabele en gunstige werkomgeving en zorgt voor het voor comfort en welzijn van de medewerkers. Werkplekken kunnen constant op temperatuur worden gehouden terwijl het energieverbruik tot een minimum wordt beperkt. Hierbij is niet alleen het klimaatsysteem van belang, maar ook de juiste verlichting en efficiënt gebruik van daglicht verbeteren de alertheid  van werknemers en minder vermoeide ogen. Het is daarnaast aangetoond dat het creëren van groene ruimtes op de werkplek de creativiteit, tevredenheid en algehele productiviteit van werknemers stimuleert. Wanneer werknemers zich verbonden voelen met de natuur en in een comfortabele omgeving werken, verbeteren hun focus, motivatie en prestatieniveaus, wat leidt tot productievere werknemers. Een klimaatsysteem op de werkvloer is dus een win-win-oplossing, die zowel het milieu als het bedrijfsresultaat ten goede komt.   

Klimaatbeheersingssysteem in de utiliteitsbouw

ClimaLevel Nederland is dé specialist op gebied van geïntegreerde en duurzame klimaat- en luchtbehandelingssystemen. Onze specialisten helpen u graag met al uw vraagstukken, zoals: welk systeem past het beste in mijn pand? Zijn er subsidie mogelijkheden? Welke investering is voor het klimaatsysteem benodigd? 
Voordat we beginnen met het ontwerpen en installeren van de installatie, geven we in een eerste kennismakingsgesprek uitgebreid advies dat afgestemd is op uw wensen en eisen. Wenst u advies voor een klimaatsysteem in utiliteitsbouw? Klik dan op de onderstaande knop en een van onze specialisten nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Onze referentieprojecten binnen de utiliteit:

  • • Kantoorpanden
  • • Watertorens
  • • Hotels
  • • Ziekenhuizen

Ontvang vrijblijvend advies

Wat zeggen onze klanten

"We zijn erg tevreden over de klimaatregeling in ons huis. Je voelt nooit tocht, het is gelijkmatig dezelfde temperatuur, je hoort geen afzuiging of inblaas en je kookluchtjes zijn snel weg. Of het nou buiten heel koud is of heel warm, je merkt eigenlijk helemaal niets van alle systemen in de vloer en in de techniekruimte. Bij elkaar zijn we dus erg tevreden!"

     

- Bewoner villa te Blaricum

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Goede communicatie en helder in de mogelijkheden. Zou zeker met ClimaLevel in gesprek gaan."

     

- Ellen

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"ClimaLevel heeft voor ons een duurzaam geïntegreerd klimaatsysteem ontworpen dat zomers koelt en winters verwarmt. Met het luchtbehandelingssysteem hebben we het hele jaar door een uitstekend geventileerd huis zonder dat je de behoefte voelt om een raam open te doen (het kan wel gewoon). Dankzij ClimaLevel genieten we elke dag van het fijne binnenklimaat in ons energie neutrale huis!"

     

- Erik

 

 

 

 

Beoordeling: 4,9/5 - 15 beoordelingen