Lucht natuurlijk zuiveren met een ionisator  

25-05-2020

Een manier om lucht te zuiveren is ionisatie, oftewel zuurstofactivering van de ruimtelucht. Maar wat houdt ionisatie nu precies in en wat zijn de voordelen van een luchtreiniger met ionisatie? In deze blog leggen we het je uit.  

Wat zijn luchtionen?

Luchtionen zijn elektrisch geladen atomaire of moleculaire deeltjes en zijn positief of negatief geladen. Belangrijk voor ons welzijn zijn de negatief geladen ionen, welke in de natuur (met name hoog in de bergen, aan zee of in het bos) in ruimte mate voorhanden zijn. 

Hoe werkt ionisatie?

Wanneer de negatief geladen zuurstof ionen in aanraking komen met de positief geladen deeltjes (vervuiling) ontstaat er een verbinding die in combinatie met ozon (actieve zuurstof) zorgt voor een koude verbranding. Bij deze verbranding verdwijnt de vervuiling en komt er schone zuurstof vrij. Bij onweer of hoog in de stratosfeer wordt de lucht geladen met een explosie van negatief geladen deeltjes waardoor de lucht gezuiverd wordt. Met andere woorden: de lucht wordt gezuiverd op natuurlijke wijze.  

In de natuur ziet de samenstelling van negatieve ionen en ozon in de lucht er als onderstaande uit:

proxygen
Samenstelling negatieve ionen en ozon in de natuur

Onze steden en binnenruimtes zijn ernstig verontreinigd met stofdeeltjes, micro-organismen en verontreinigende stoffen, waardoor we ons niet kunnen ’’opladen’’ en onze gezondheid schade toebrengen.

Wat zijn de voordelen van geïoniseerde lucht? 

  • ○ Reductie van stof, kiemen, pollen, bacteriën en andere schadelijke stoffen;
  • ○ Elimineren van VOS en VOX stoffen; 
  • ○ Verhoogde zuurstofopname in het bloed;
  • ○ Verhoging van het energielevel;
  • ○ Versterken van het immuunsysteem. 

Vraag een adviesgesprek aan

Wat zeggen onze klanten

"We zijn erg tevreden over de klimaatregeling in ons huis. Je voelt nooit tocht, het is gelijkmatig dezelfde temperatuur, je hoort geen afzuiging of inblaas en je kookluchtjes zijn snel weg. Of het nou buiten heel koud is of heel warm, je merkt eigenlijk helemaal niets van alle systemen in de vloer en in de techniekruimte. Bij elkaar zijn we dus erg tevreden!"

     

- Bewoner villa te Blaricum

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Goede communicatie en helder in de mogelijkheden. Zou zeker met ClimaLevel in gesprek gaan."

     

- Ellen

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"ClimaLevel heeft voor ons een duurzaam geïntegreerd klimaatsysteem ontworpen dat zomers koelt en winters verwarmt. Met het luchtbehandelingssysteem hebben we het hele jaar door een uitstekend geventileerd huis zonder dat je de behoefte voelt om een raam open te doen (het kan wel gewoon). Dankzij ClimaLevel genieten we elke dag van het fijne binnenklimaat in ons energie neutrale huis!"

     

- Erik

 

 

 

 

Beoordeling: 4,9/5 - 15 beoordelingen