Climalevel

De luchtkwaliteit verbeteren in je huis? Dat kan met ClimaLevel.

 

Vraag adviesgesprek aan

Luchtkwaliteit in huis verbeteren

21-07-2021

Je woning, daar wil je je veilig en gezond voelen. Toch zien we vaak een belangrijk gezondheidselement over het hoofd: de luchtkwaliteit. Slechte luchtkwaliteit leidt tot verschillende gezondheidsklachten. Met name de stoffen die je met het blote oog niet kan zien zijn schadelijk, zoals (ultra)fijnstof, micro-organismen (bacteriën en schimmels) en verontreinigende stoffen.   

Hoe verbeter je de luchtkwaliteit in huis?

Met een goed ventilatiesysteem verbeter je de luchtkwaliteit in huis al enorm. Het ventilatiesysteem voert de 'vieze' verbruikte lucht af en voert verse, zuurstofrijke lucht aan. Zo'n systeem wordt doorgaans een mechanisch ventilatiesysteem genoemd. Zeker in nieuwbouwwoningen, waar er steeds beter wordt geïsoleerd, is ventilatielucht belangrijk. Denk bijvoorbeeld maar aan de toename van passiefhuizen en bijna-energieneutraal-woningen, hier krijgen natuurlijke luchtstromen geen kans. Een goed geïsoleerde woning heeft naast de bekende voordelen ook een aantal nadelen: vervuilde en vochtige lucht kan de woning alsnog lastiger verlaten. Om de luchtcirculatie in je huis alsnog te verbeteren, kun je ervoor zorgen dat je een constante luchtverversing hebt in huis. Dus weg met die ventilatieroosters en verwelkom een ventilatiesysteem!   

Wat te doen tegen slechte luchtkwaliteit?

Een raam open zetten is een klassieke manier om te zorgen dat je huis snel wordt voorzien van verluchting. Maar hiermee creëer je ook een nieuwe luchtstroom door je huis, ook wel tocht genoemd. Tocht wordt als hinderlijk ervaren bij een luchtverplaatsing van meer dan 0.15 m/s in de winter en 0.25 in de zomer. Tocht kan ontstaan bij te sterke ventilatie. Ventileren met koude en droge lucht kan zelfs zeer hinderlijk zijn. Wanneer de ventilatielucht met een lage snelheid de ruimte wordt binnengebracht ervaar je geen tocht meer en zorg je voor een hoger comfort in huis. 

Wat is goede luchtkwaliteit?

Het is mogelijk de om de luchtkwaliteit in huis te meten met speciaal meetapparatuur. Belangrijk om te vermelden is dat het meten van de kwaliteitswaarden specialistenwerk is. Indien u kiest voor een ventilatiesysteem, is het mogelijk om de luchtkwaliteit nóg beter kan optimaliseren. Dit kan door het toepassen van een luchtzuiveringssysteem, een bevochtiger of een koel/ontvochtigingsblok. Wanneer de luchtfilters en de ventilatoren van het ventilatiesysteem goed en tijdig worden onderhouden en vervangen, zorg je ervoor dat de luchtkwaliteit optilmaal blijft. Investeren in een goede ventilatiekast loont alleen als het toestel ook goed functioneert. 

Luchtkwaliteit verbeteren in huis met ClimaLevel Nederland

Wilt u ook graag de luchtkwaliteit in huis verbeteren? En heeft u een nieuwbouwproject of een renovatieproject? Neem dan contact op met ClimaLevel Nederland. Onze specialisten vertellen u graag alles over het creëren van een optimaal binnenklimaat. Neem dan contact met ons op. Of wil je graag vrijblijvend advies ontvangen? Vul dan het formulier hieronder in en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Blijf op de hoogte van ClimaLevel

Meer weten over Duurzaamheid, Energiebesparing, Installatietechniek of gewoon meer weten van ClimaLevel? Schijf je dan nu in voor de nieuwsbrief of volg ons op sociale media voor de mooiste projecten en nieuwste ontwikkelingen:

facebook facebook logo icon camera instagram instagram logo icon linkedin network linkedin logo icon inspiration pinned pinterest social network icon play video vlog youtube youtube logo icon

Wat zeggen onze klanten

"We zijn erg tevreden over de klimaatregeling in ons huis. Je voelt nooit tocht, het is gelijkmatig dezelfde temperatuur, je hoort geen afzuiging of inblaas en je kookluchtjes zijn snel weg. Of het nou buiten heel koud is of heel warm, je merkt eigenlijk helemaal niets van alle systemen in de vloer en in de techniekruimte. Bij elkaar zijn we dus erg tevreden!"

     

- Bewoner villa te Blaricum

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Goede communicatie en helder in de mogelijkheden. Zou zeker met ClimaLevel in gesprek gaan."

     

- Ellen

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"ClimaLevel heeft voor ons een duurzaam geïntegreerd klimaatsysteem ontworpen dat zomers koelt en winters verwarmt. Met het luchtbehandelingssysteem hebben we het hele jaar door een uitstekend geventileerd huis zonder dat je de behoefte voelt om een raam open te doen (het kan wel gewoon). Dankzij ClimaLevel genieten we elke dag van het fijne binnenklimaat in ons energie neutrale huis!"

     

- Erik

 

 

 

 

 
 

LEES DE BLOG: MECHANISCHE VENTILATIE, WAT IS HET EN HOE WERKT HET?

 
 

LEES DE BLOG: LUCHT NATUURLIJK ZUIVEREN MET EEN IONISATOR

 

Beoordeling: 4,9/5 - 15 beoordelingen