Vanaf 2022 hogere subsidie voor isolatie en warmtepompen

Een Duurzaam en Energiezuinig binnenklimaat met ClimaLevel

 

Vraag adviesgesprek aan

Hogere subsidie voor de warmtepomp

16-12-2021
Nieuwsbericht

Vanaf januari 2022 wordt het subsidiebedrag voor de isolatiemaatregelen en (hybride) warmtepompen verhoogd. Dit meld de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Woningeigenaren kunnen hiervoor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) gebruiken. Voor zakelijke gebruikers geldt de verhoging van de subsidiebedragen alleen voor de warmtepompen. 

Het subsidiebedrag van de warmtepomp wordt gehoogd van 20% naar 30%. Bekijk de voorwaarden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland of je aan de voorwaarden voldoet. Op 3 januari 2022 wordt de informatie aangepast op de subsidiepagina's van de SEEH en ISDE met de nieuwe verhoogde subsidiebedragen en de verlaagde minimale m2 voorwaarden. Het aanvraagsysteem van de ISDE subsidiebedragen van de warmtepomp gaat open op 24 januari 2022 om 09:00 uur. 

Beschikbare budget

De verhoging geldt in principe voor 3 jaar, alleen voor isolatie en warmtepompen. Let op! Subsidie op een zonneboiler of aansluiting op het warmtenet geldt de verhoging niet. Jaarlijks komt er een nieuw budget binnen de ISDE. In 2022 is er voor investeringen in isolatiemaatregelen, warmtepompen, zonneboilers en warmtenetaansluitingen in de ISDE in totaal € 228 miljoen beschikbaar.

Wat wordt er verwacht?

Het kabinet verwacht dat er 17.000 extra subsidieaanvragen worden aangevraagd voor investeringen in een warmtepomp. Hiervan zal de ene helft van de subsidieaanvragen worden ingediend zal worden door eigenaar-bewoners en de andere helft door zakelijke gebruikers van de ISDE. Naast de warmtepompsubsidiëring worden er ook 24.000 extra aanvragen verwacht voor investeringen in isolatiemaatregelen. Zakelijke gebruiker komen ook niet in aanmerking voor subsidie voor isolatiemaatregelen. 

Wat zeggen onze klanten

"We zijn erg tevreden over de klimaatregeling in ons huis. Je voelt nooit tocht, het is gelijkmatig dezelfde temperatuur, je hoort geen afzuiging of inblaas en je kookluchtjes zijn snel weg. Of het nou buiten heel koud is of heel warm, je merkt eigenlijk helemaal niets van alle systemen in de vloer en in de techniekruimte. Bij elkaar zijn we dus erg tevreden!"

     

- Bewoner villa te Blaricum

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Goede communicatie en helder in de mogelijkheden. Zou zeker met ClimaLevel in gesprek gaan."

     

- Ellen

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"ClimaLevel heeft voor ons een duurzaam geïntegreerd klimaatsysteem ontworpen dat zomers koelt en winters verwarmt. Met het luchtbehandelingssysteem hebben we het hele jaar door een uitstekend geventileerd huis zonder dat je de behoefte voelt om een raam open te doen (het kan wel gewoon). Dankzij ClimaLevel genieten we elke dag van het fijne binnenklimaat in ons energie neutrale huis!"

     

- Erik

 

 

 

 

Vrijblijvend een adviesgesprek voor een aangenaam binnenklimaat?

Wilt u uw nieuwbouwwoning of renovatieproject voorzien van een duurzaam klimaatsysteem wat ervoor zorgt dat u altijd een comfortabel woning hebt? Vraag dan direct een adviesgesprek aan met één van onze adviseurs. Zij vertellen u graag alles over de mogelijkheden van uw renovatie- of nieuwbouwproject. Daarnaast is het altijd mogelijk om u te laten informeren en om onze klimaatsystemen werkend in onze showroom te zien. 

 

Vraag adviesgesprek aan

Blijf op de hoogte van ClimaLevel

Meer weten over Duurzaamheid, Energiebesparing, Installatietechniek of gewoon meer weten van ClimaLevel? Schijf je dan nu in voor de nieuwsbrief of volg ons op sociale media voor de mooiste projecten en nieuwste ontwikkelingen:

facebook facebook logo icon camera instagram instagram logo icon linkedin network linkedin logo icon inspiration pinned pinterest social network icon play video vlog youtube youtube logo icon

Beoordeling: 4,9/5 - 15 beoordelingen