Lucht natuurlijk zuiveren met een ionisator  

25-05-2020

Een manier om lucht te zuiveren is ionisatie, oftewel zuurstofactivering van de ruimtelucht. Maar wat houdt ionisatie nu precies in en wat zijn de voordelen van een luchtreiniger met ionisatie? In deze blog leggen we het je uit.  

Wat zijn luchtionen?

Luchtionen zijn elektrisch geladen atomaire of moleculaire deeltjes en zijn positief of negatief geladen. Belangrijk voor ons welzijn zijn de negatief geladen ionen, welke in de natuur (met name hoog in de bergen, aan zee of in het bos) in ruimte mate voorhanden zijn. 

Hoe werkt ionisatie?

Wanneer de negatief geladen zuurstof ionen in aanraking komen met de positief geladen deeltjes (vervuiling) ontstaat er een verbinding die in combinatie met ozon (actieve zuurstof) zorgt voor een koude verbranding. Bij deze verbranding verdwijnt de vervuiling en komt er schone zuurstof vrij. Bij onweer of hoog in de stratosfeer wordt de lucht geladen met een explosie van negatief geladen deeltjes waardoor de lucht gezuiverd wordt. Met andere woorden: de lucht wordt gezuiverd op natuurlijke wijze.  

In de natuur ziet de samenstelling van negatieve ionen en ozon in de lucht er als onderstaande uit:

Samenstelling negatieve ionen en ozon in de natuur

Onze steden en binnenruimtes zijn ernstig verontreinigd met stofdeeltjes, micro-organismen en verontreinigende stoffen, waardoor we ons niet kunnen ’’opladen’’ en onze gezondheid schade toebrengen.

Wat zijn de voordelen van geïoniseerde lucht? 

  • ○ Reductie van stof, kiemen, pollen, bacteriën en andere schadelijke stoffen;
  • ○ Elimineren van VOS en VOX stoffen; 
  • ○ Verhoogde zuurstofopname in het bloed;
  • ○ Verhoging van het energielevel;
  • ○ Versterken van het immuunsysteem. 

 

 

Vraag een adviesgesprek aan

Wat zeggen onze klanten

"Wij zijn heel tevreden over Climalevel. Het comfort in onze woning is hoog. Met een intensief huishouden, 5 kinderen en een huisdier is het klimaat prima in balans. En in de zomer heerlijk koel!"

- De heer Mars

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Het ClimaLevel systeem werkt geweldig. We zijn echt super tevreden en helemaal met de service van ClimaLevel. Altijd bereikbaar en ze staan altijd klaar om aanpassingen door te voeren van onze veranderde wensen. Top bedrijf!"

Villa te Numansdorp

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Over het klimaat zijn wij zeer tevreden. Het systeem is zeer comfortabel in de zomer en in de winter. De koppeling met het domotica systeem werkt perfect. In een huishouden met 3 kinderen en een hond is het daarnaast fijn om over een goed ventilatiesysteem te beschikken."

Villa te Amersfoort

 

 

 

 

Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 10 beoordelingen