OptiWand klimaatinstallatiesysteem

Met de OptiWand heb je een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat tegen een betaalbare prijs

 

Vraag adviesgesprek aan

Wat is plafondverwarming?

Plafondverwarming is binnen klimaatinstallatie nog vrij onbekend in vergelijking met vloerverwarming, terwijl de techniek hetzelfde is. Je legt alleen de verwarmingsslangen op een andere plek. Plafondverwarming wordt vaak toegepast als aanvulling op bestaande klimaatinstallaties maar kan ook zeker als hoofdverwarming dienen.  

Het aanleggen van plafondverwarming is makkelijk te realiseren door middel van voorgefabriceerde prefab-elementen, waardoor het klimaatsysteem ideaal is voor renovatie-oplossingen. De plafondverwarming is universeel toepasbaar, zorgt voor een comfortabel binnenklimaat en is ook nog eens erg duurzaam.

Voordelen van de OptiWand:

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan plafondverwarming:

Downloads

Download de volgende PDF's hier:

Adviesgesprek of referentiebezoek aanvragen

Vraag direct een adviesgesprek aan met één van onze adviseurs. Zij vertellen u graag alles over het OptiWand-systeem en de plaatsing hiervan. Daarnaast is het altijd mogelijk om een bezoek in te plannen bij uw renovatieproject of kom langs in onze showroom om het systeem te ervaren. Vraag ons naar de mogelijkheden hiervan!

 

Vraag adviesgesprek aan

Hoe werkt plafondverwarming?

Bij plafondverwarming wordt een netwerk van verwarmingsslangen aangebracht aan het plafond dat zorgt voor optimale warmte of koeling. Met een warmtepomp of Cv-ketel wordt er warm of koud water door het slangensysteem gestuurd. Dit zorgt voor aangename stralingswarmte, wat te vergelijken is met warmte van de zon. Ook wordt bij plafondverwarming de volle oppervlakte gebruikt om de ruimte optimaal te verwarmen of koelen. 

Plafondkoeling toepassen

Naast plafondverwarming is plafondkoeling ook mogelijk. Dit is anders dan koelen met een airco. Een airco maakt veel geluid en tocht, waar plafondkoeling stil en tochtvrij is. Plafondkoeling wordt vaak bij utiliteitsbouw toegepast, maar is ook geschikt voor woningbouw. Koelen via het plafond wordt vaak als aangenaam ervaren omdat het zorgt voor een koel hoofd. Koelen met vloerverwarming wordt niet als prettig ervaren, omdat het voor koude voeten zorgt.  

Bespaar op uw energielasten met plafondverwarming en wandverwarming

Waar voor nieuwbouw de energieprestaties steeds belangrijker worden, is voor renovatie verduurzaming ook een belangrijk onderwerp. Wanneer u uw woning gaat renoveren is het aan te raden om direct het verwarmingssysteem en de isolatie mee te pakken, aangezien dit van grote invloed is op de duurzaamheid en energielabel van uw woning. Daarnaast zorgt een klimaatsysteem ook nog eens voor een hogere waarde van uw woning. 

Duurzaam koelen en verwarmen met plafondverwarming

Het OptiWand klimaatsysteem brengt uw woning een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. Bovendien kunt u zeer eenvoudig verwarmen, koelen en isoleren met het systeem. Daarnaast kan de OptiWand worden toegepast als plafondverwarming én als wandverwarming. Het klimaatsysteem is prima te combineren met andere afgiftesystemen zoals vloerverwarming en wordt vrijwel onzichtbaar weggewerkt. Omdat het plafond- en wandsysteem gebruikt maakt van lage temperatuurverwarming bespaard u tot 50% aan energiekosten afhankelijk van de warmtebron. Meer weten over lage temperatuurverwarming? Lees het hier.  

Waaruit bestaat het OptiWand-klimaatsysteem?

Wat zeggen onze klanten


"Wij zijn heel tevreden over Climalevel. Het comfort in onze woning is hoog. Met een intensief huishouden, 5 kinderen en een huisdier is het klimaat prima in balans. En in de zomer heerlijk koel!"

- De heer Mars

 

 

Beoordeling door klanten: 9.5/10 - 6 beoordelingen