Hoe lucht zuiveren in huis?

Ademen is eigenlijk zo vanzelfsprekend dat u er misschien niet altijd bij stilt staat. Maar wist u dat de lucht die u inademt niet altijd zo schoon is als we vanzelfsprekend denken? Ook binnen in huis zijn bacteriën, virussen en pollen in overvloed aanwezig. Door deze lucht kunt u sneller ziek worden. Neem dit mee met het feit dat wij mensen gemiddeld zo’n 90% van de tijd binnen in huis zitten en voilà. 

Het is dus heel belangrijk, voor zowel jong als oud, om de lucht goed te reinigen en zuiveren. Maar hoe doet u dit? Hoe kunt u de lucht zuiveren in huis? Maakt u zich geen zorgen. Wij van ClimaLevel vertellen u aan de hand van 5 tips hoe u vandaag nog de lucht in huis kunt gaan zuiveren.

Waarom lucht zuiveren in huis?

Zoals we nu weten brengen we het leeuwendeel van ons leven binnenshuis door. Een frisse neus halen is onwijs belangrijk voor uw gezondheid, zo ook binnen. Met het zuiveren van de lucht in huis ontdoe je de lucht van stoffen, pollen, schimmels, rook en bacteriën. Het zuiveren van lucht in huis is heel belangrijk, vervuilende lucht kan namelijk aardig wat met uw gezondheid doen.

Wist u bijvoorbeeld dat u door vervuilde lucht gezondheidsproblemen kunt krijgen? Denk aan benauwdheid, koorts, hoofdpijn, astma, allergische aanvallen en nog veel meer. Juist daarom is lucht zuiveren in huis zo belangrijk. Om deze gezondheidsproblemen te vermijden is het essentieel om de lucht te zuiveren in huis.

5 tips om lucht te zuiveren in huis

Nu de essentie van lucht zuiveren in huis bekend is, is het tijd om jullie te gaan vertellen hoe je dit kunt realiseren. Aan de hand van deze 6 tips heeft u binnen de kortste keren een schone en gezuiverde lucht in huis. 

Tip 1. Ramen open

De eerste tip is eigenlijk erg vanzelfsprekend, maar toch wordt het nog lang niet door iedereen regelmatig gedaan: het openzetten van je ramen. Dit hoeft natuurlijk niet de hele dag, maar 1 uur per dag een raampje openzetten in elke ruimte in huis doet de luchtkwaliteit veel ten goede. Ook raden wij aan om sowieso te slapen met een raam open. Op deze manier kunnen de schadelijke stoffen makkelijker de kamer verlaten. 

Tip 2. Afzuigkap aanzetten

Een grote luchtvervuiler binnenshuis is de keuken. Tijdens het koken komt er namelijk veel fijnstof vrij, een stof die schadelijk kan zijn voor uw gezondheid. Zorg dus tijdens het koken niet alleen dat uw afzuigkap aan staat, maar zorg ook voor een afzuigkap die daadwerkelijk schoon is. Zo kunnen schadelijke stoffen goed afgevoerd worden. Afzuigkappen worden vaak vergeten tijdens de schoonmaak, maar dat is na deze tip hopelijk verleden tijd. 

Tip 3. Planten

De kracht van planten in huis wordt nog altijd onderschat. Planten zorgen niet alleen voor een leuke sfeer, maar ze hebben ook nog eens voordelen. Sommige planten hebben namelijk luchtzuiverende kenmerken. Zet dus planten neer in uw huis en zuiver de lucht op een natuurlijke en duurzame manier. 

Tip 4. Een schoon huis

Tip vier is ook een vanzelfsprekende tip, maar desalniettemin niet minder belangrijk. Een schoon huis zorgt nu eenmaal voor een schone lucht in huis. Dit betekent dat u regelmatig stof moet zuigen, moet dweilen, een sopje moet maken en uw bed ook wekelijks zou moeten wassen. Leef in een schone omgeving en wij garanderen u dat het de luchtkwaliteit ten goede zal gaan doen.

Tip 5. Luchtzuiveringssysteem 

Wilt u alle vliegen in één klap slaan? Dan is een luchtbehandelingssysteem in huis precies wat u zoekt. Zoals duidelijk is geworden is een goed binnenklimaat enorm belangrijk voor uw gezondheid. Met een luchtbehandelingssysteem zorgt u voor een goede luchtzuivering in huis en bent u dus altijd voorzien van de beste lucht. 

PrOxygen: unieke manier van luchtzuivering in huis

Volgens ons is het verbeteren van de luchtkwaliteit essentieel voor een goed binnenklimaat. ClimaLevel heeft daarom het PrOxygen luchtbehandelingssysteem ontwikkeld als toevoeging op de luchtbehandelingssystemen. Daarnaast is het ook toepasbaar door middel van een hygiënebox bij bestaande ventilatiesystemen. 

Met ons PrOxygen systeem zorgen we voor een enorme kwaliteitsverbetering van de inpandige lucht door de natuur na te bootsen. We herstellen de natuurlijke balans door het toevoegen van negatief geladen zuurstofionen en ozon. Heeft u vragen over PrOxygen? Bekijk hier onze FAQ.

Vragen over PrOxygen

Lucht zuiveren in uw huis? Vraag een gratis adviesgrespek aan!

Wilt u de lucht zuiveren in uw huis op een duurzame manier? Dan bent u bij ClimaLevel aan het juiste adres. Al sinds jaar en dag zij wij gespecialiseerd in het zuiveren van lucht in huis. Bent u geïnteresseerd in het zuiveren van de lucht in uw huis met een luchtzuiveringssysteem? Neem contact op met één van onze specialisten. Zij vertellen u alles over de werking, het proces en de toepassing van het systeem in uw woning of bedrijfsruimte.

Gratis adviesgesprek

Wat zeggen onze klanten

"We zijn erg tevreden over de klimaatregeling in ons huis. Je voelt nooit tocht, het is gelijkmatig dezelfde temperatuur, je hoort geen afzuiging of inblaas en je kookluchtjes zijn snel weg. Of het nou buiten heel koud is of heel warm, je merkt eigenlijk helemaal niets van alle systemen in de vloer en in de techniekruimte. Bij elkaar zijn we dus erg tevreden!"

     

- Bewoner villa te Blaricum

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Goede communicatie en helder in de mogelijkheden. Zou zeker met ClimaLevel in gesprek gaan."

     

- Ellen

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"ClimaLevel heeft voor ons een duurzaam geïntegreerd klimaatsysteem ontworpen dat zomers koelt en winters verwarmt. Met het luchtbehandelingssysteem hebben we het hele jaar door een uitstekend geventileerd huis zonder dat je de behoefte voelt om een raam open te doen (het kan wel gewoon). Dankzij ClimaLevel genieten we elke dag van het fijne binnenklimaat in ons energie neutrale huis!"

     

- Erik

 

 

 

 

Beoordeling: 4,9/5 - 15 beoordelingen