ClimaLevel: The ultimate level in comfort

#1 in Climate Control

Vraag adviesgesprek aan

Wat is een goed binnenklimaat op kantoor?

Een goed binnenklimaat op kantoor, dat is het streven van elke ondernemer met een eigen kantoorpand. Dit maakt het werken, zowel voor uzelf als voor uw medewerkers, een stuk prettiger. Maar wanneer mag u eigenlijk spreken van 'een goed binnenklimaat' en misschien nog wel belangrijker: hoe creëert u een goed binnenklimaat op uw kantoor? U leest het in dit blog. 

Wat wordt er bedoeld met het woord 'binnenklimaat'?

'Binnenklimaat' is een behoorlijk breed begrip. Het klimaat in een ruimte wordt beïnvloed door een zestal factoren, te weten: de temperatuur, luchtsnelheid, luchtkwaliteit, luchtvochtigheid, licht en uitzicht. Eventueel kan geluid hier ook nog aan worden toegevoegd. De beoordeling van deze factoren samen maakt het binnenklimaat. Zo kunt u bijvoorbeeld kijken naar de geur die in het kantoorpand hangt (luchtkwaliteit), het uiterlijk van het kantoor en het landschap wat door de ramen zichtbaar is (uitzicht) en hoe vaak men het warm of koud heeft (gevoelstemperatuur).

Wanneer heeft uw kantoorpand een goed binnenklimaat?

We spreken van een goed binnenklimaat wanneer de bovengenoemde zeven factoren allemaal als zeer goed (niveau A), goed (niveau B) of acceptabel (niveau C) worden ervaren door de medewerkers. In welke klasse uw binnenklimaat valt, is afhankelijk van het percentage ontevreden personen. Dit percentage mag per bepalende factor verschillen van 10% tot 20% ontevreden werknemers. 

Waarom is een goed binnenklimaat op kantoor noodzakelijk?

  1. Ten eerste heeft een goed binnenklimaat een positief effect op de productiviteit (tot 15%) van u en uw werknemers. Een slecht binnenklimaat zorgt er namelijk voor dat men langer of vaker gaat koffiedrinken en meer de behoefte voelt om te socialiseren. Daarnaast kan het medewerkers triggeren om later te komen en/of vroeg het pand te verlaten. 
  2. Ten tweede verplicht de Arbowet u om te streven naar zo goed mogelijke arbeidsomstandigheden. Het creëren van een goed binnenklimaat is hier een belangrijk onderdeel van. 
  3. Tot slot, en absoluut niet onbelangrijk, wordt een goed binnenklimaat gezien als comfortabel en prettig. Veel mensen willen namelijk graag in een schone lucht werken. Helemaal wanneer er ook allergieën in het spel zijn. Een schonere lucht door middel van een goed klimaat draagt hierdoor bij aan een goede gezondheid. Sterker nog, een consistent en prettig binnenklimaat zorgt doorgaans voor lagere verzuimcijfers (0,5%-2,5% minder).

Goed binnenklimaat op uw kantoor

Veelvoorkomende klachten van een slecht binnenklimaat 

Een onprettig binnenklimaat komt de sfeer in een bedrijf vaak niet ten goede. Daarnaast kunnen collega's erover gaan klagen. Veel gehoorde klachten zijn:

Deze klachten kunnen vervolgens leiden tot concentratieverlies, waardoor de kans op vergissingen en ongelukken toeneemt. Hoort u uw medewerkers regelmatig klagen over bovenstaande onderwerpen, dan is het hoog tijd om te kijken naar het verbeteren van het binnenklimaat op kantoor.

Verbeter het klimaat in een ruimte door middel van schone lucht

Maar hoe bewerkstelligt u nou het perfecte binnenklimaat voor op uw kantoor? Het begint bij het creëren van schonere lucht. Hierbij is voldoende ventilatie cruciaal. Door de lucht goed te ventileren, kunt u ervoor zorgen dat de lucht op kantoor schoner wordt. Is dit lastig te realiseren in uw kantoorpand, dan kunt u ook kiezen voor een klimaatbeheersingssysteem die voor geïoniseerde ventilatielucht zorgt. Een dergelijk systeem reduceert stof, kiemen, pollen en andere schadelijke stoffen, verhoogt de zuurstofopname in het bloed en uw energielevel. Daarnaast versterkt het het immuunsysteem. 

TripleVox: duurzame en energiezuinige oplossing voor een goed binnenklimaat

Het verbeteren van het binnenklimaat in een bestaand kantoorpand kan een behoorlijke uitdaging zijn. Hiervoor heeft ClimaLevel echter een speciaal, duurzaam klimaatbeheersingssysteem in het leven geroepen genaamd TripleVox. Het TripleVox systeem zorgt op een duurzame, milieuvriendelijke en energiezuinige manier voor verse, schone lucht in het kantoor, zodat dat u en uw medewerkers geen last hebben van tocht of geluid en er zo productief en prettig mogelijk gewerkt kan worden. 
 

Wat zeggen onze klanten..


"Wij zijn heel tevreden over ClimaLevel. Het comfort in onze woning is hoog. Met een intensief huishouden, 5 kinderen en een huisdier is het klimaat prima in balans. En in de zomer heerlijk koel! "

- De heer Mars

Luchtsystemen ClimaLevel

Bekijk referenties

Contactgegevens

Aflever- en correspondentieadres:
Wezel 9, 5455 HA Wilbertoord

Telefoon: +31 (0)485 478 572

E-mail: info@climalevel.nl

         

Beoordelingen

ClimaLevel

Leveringsvoorwaarden Partnerlogin

Beoordeling door klanten : 9.4/10 - 5 beoordelingen

Sitemap

ClimaLevel klimaatsystemen