Wat te doen tegen droge lucht op kantoor?

06-01-2021

Ervaart u droge lucht op kantoor? Of ervaren uw medewerkers klachten die wijzen op droge lucht op het kantoor? Dat kan een negatief effect hebben op de productiviteit van de medewerkers. Droge lucht kan namelijk voor verschillende klachten zorgen. Wilt u weten wat u hier het beste aan kunt doen, zodat uw medewerkers weer kunnen genieten van een aangename werkomgeving? In deze blog leggen wij uit hoe droge lucht ontstaat, waarom het slecht is en wat je er tegen kunt doen.

Droge lucht op kantoor, waar komt het vandaan?

In de koude wintermaanden is er vaker sprake van droge lucht op het kantoor dan in de zomer. Buiten is het kouder en deze koude lucht is droog. Dat komt omdat droge lucht minder waterdamp bevat dan warme lucht. Als het koud is, draaien we de verwarming omhoog voor extra warmte. Dit gaat de droge lucht echter niet tegen, want in de warme lucht van de verwarming zit geen waterdamp. De lucht wordt wel aangenaam warm, maar blijft net zo droog. De luchtvochtigheid in de winter ligt op ongeveer 30%, terwijl het een percentage van 50 tot 60 het meest ideaal is. Het is dus helemaal niet gek als u in de winter bijvoorbeeld sneller last heeft van gebarsten lippen dan in de zomer. 

Waarom is het belangrijk iets te doen tegen droge lucht op kantoor?

Het tegengaan van de droge lucht op kantoor is belangrijk. Uw medewerkers kunnen namelijk klachten krijgen als hier niet snel iets aan gedaan wordt. De klachten die uw medewerkers kunnen krijgen zijn prikkelhoest, vermoeidheid, concentratieproblemen, hoofdpijn of een droge keel. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Dit kan door het creëren van een optimaal werkcomfort. Uw personeel is belangrijk voor uw onderneming. Presteert uw personeel goed? Dan gaat het met uw onderneming goed. Wanneer de luchtkwaliteit niet optimaal is op kantoor, zoals droge lucht, kan de productiviteit van uw medewerkers wel met 30 tot 50 procent dalen! Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Investeren in een goed klimaatsysteem is dat zeker waard. 

 

Lees hier meer over klimaatbeheersing voor kantoren

 

Wat kunt u zelf doen aan droge lucht?

U kunt zelf beginnen met het plaatsen van bakjes water op de radioteren om de droge lucht op kantoor te verminderen. Planten kunnen ook helpen. Bepaalde planten bevochtigen namelijk de lucht, zoals een aloë vera plant, calathea en de sanseviera. Dit heeft voornamelijk een positief effect op wat kleinere ruimtes, maar is er sprake van droge lucht in een groot kantoor? Dan is het zeker interessant om een luchtbehandelingssysteem of ander klimaatsysteem aan te schaffen.

Geen zorgen over droge lucht op kantoor met het ClimaLevel systeem

Door middel van een luchtbehandelingssysteem van ClimaLevel creëert u een gezond leefklimaat op kantoor voor uw medewerkers. Op een natuurlijke wijze wordt de lucht gezuiverd met het luchtbehandeligsssyteem PrOxygen

Het ClimaLevel systeem is daarnaast geschikt om gemakkelijk te verwarmen, koelen en te ventileren. Met ClimaLevel hoeft u zich geen zorgen meer te maken over een slecht binnenklimaat op kantoor. Met het ClimaLevel klimaatsysteem zorgt u voor een aangenaam en duurzaam leefklimaat voor uw medewerkers. Het systeem is geschikt voor nieuwbouw. Op zoek naar een klimaatsysteem op maat voor bestaande kantoren? Neem dan contact op met een van onze adviseur voor meer informatie. 

Wat zeggen onze klanten

"Wij zijn heel tevreden over Climalevel. Het comfort in onze woning is hoog. Met een intensief huishouden, 5 kinderen en een huisdier is het klimaat prima in balans. En in de zomer heerlijk koel!"

- De heer Mars

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Het ClimaLevel systeem werkt geweldig. We zijn echt super tevreden en helemaal met de service van ClimaLevel. Altijd bereikbaar en ze staan altijd klaar om aanpassingen door te voeren van onze veranderde wensen. Top bedrijf!"

Villa te Numansdorp

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Over het klimaat zijn wij zeer tevreden. Het systeem is zeer comfortabel in de zomer en in de winter. De koppeling met het domotica systeem werkt perfect. In een huishouden met 3 kinderen en een hond is het daarnaast fijn om over een goed ventilatiesysteem te beschikken."

Villa te Amersfoort

 

 

 

 

Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 10 beoordelingen