Veelgestelde vragen over het ClimaLevel systeem

 

 • Hoe werkt het ClimaLevel systeem?
  In de ClimaLevel elementen worden verwarmingsslangen gedrukt waardoor het water stroomt. Onder de elementen stroomt verse ventilatielucht afkomstig van de ventilatiekast. De ventilatielucht neemt door convectiewarmte op en stroomt vervolgens verwarmd via designroosters de ruimte in. (zie afbeelding onder) Dit brengt vele voordelen met zich mee. 

  Gif test
  Toevoer ventilatielucht in de ClimaLevel vloerelementen.
   
 • Wat is de opbouwhoogte van het ClimaLevel systeem?
  Het ClimaLevel systeem heeft (standaard) een totale opbouwhoogte van 125 mm. Dit bestaat onder andere uit: ClimaLevel holle bodemelementen, luchtkanalen, isolatielagen, verwarmingsslangen en een zandcementdekvloer.  
   
 • Uit welke overige componenten bestaat het ClimaLevel systeem?
  Naast de ClimaLevel elementen bestaat een ClimaLevel installatie uit de volgende componenten:
  • Energiebron: een warmtepomp of CV-ketel;
  • Gebalanceerde ventilatie (WTW unit);
  • Regeling per ruimte.
    
 • Is het ClimaLevel systeem alleen geschikt voor nieuwbouw?
  Nee dat hoeft niet. Er dient alleen rekeningen worden gehouden met 125 mm opbouwhoogte. Naast de vloersystemen bestaan er ook wand- en plafondsystemen waarbij hoog comfort wordt gegarandeerd.   
   
 • Vergt het ClimaLevel systeem veel onderhoud?
  Het ClimaLevel-systeem vraagt in tegenstelling tot andere klimaatsystemen weinig onderhoud. Een jaarlijkse controle volstaat. Geen spannende dingen, geen onverwachte kosten, geen storingen. Onze intern opgeleide monteurs zijn gecertificeerd om ook onderhoud te plegen aan eventuele meegeleverde randapparatuur. De warmtepomp/cv-ketel vragen het normale onderhoud. De ventilatiekast is voorzien van filters die wel regelmatig vervangen dienen te worden, afhankelijk van de aangezogen buitenluchtvervuilingsgraad. Uw installateur zal daarvoor een onderhoudsdienst aanbieden. 
   
 • Wat kost het ClimaLevel systeem?
  Een ClimaLevel systeem is voor ieder huis anders. Daarom is het erg lastig om bijvoorbeeld een prijs per vierkante meter te bepalen. Wanneer u bouw- of plattegrondtekeningen beschikbaar heeft, maken wij graag een vrijblijvend investeringsvoorstel op maat. Om toch een grove indicatie te geven, houden we €40,- duurder per vierkante meter aan dan standaard vloerverwarming. Uiteraard zijn we dan wel appels met peren aan het vergelijken. 
 • Waarvan zijn de ClimaLevel designroosters gemaakt?climalevel vloer
  Onze standaard roosters zijn van geborsteld aluminium gemaakt. Tegen meerprijs kunnen de roosters gepoedercoat op elke RAL-kleur geleverd worden. Indien u uw eigen, of andere roosters wil toepassen, is dit ook mogelijk. Belangrijk om te vermelden is dat de ClimaLevel designroosters instelbaar zijn om de luchtstroming in te regelen. Wenst u alle technische specificaties te ontvangen waaronder de ClimaLevel designroosters? Vraag dan hier naar het Technische gedeelte van ClimaLevel

 

Staat uw vraag er niet tussen?

Heeft u nog inhoudelijke vragen of wilt u advies over klimaatinstallaties? Neemt u dan contact op met één van onze adviseurs. 

 

Contact opnemen

Wat zeggen onze klanten

"Een prettige relatie om mee samen te werken. Van harte aanbevolen!"

     

- Jur

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Goede communicatie en helder in de mogelijkheden. Zou zeker met ClimaLevel in gesprek gaan."

     

- Ellen

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"ClimaLevel heeft voor ons een duurzaam geïntegreerd klimaatsysteem ontworpen dat zomers koelt en winters verwarmt. Met het luchtbehandelingssysteem hebben we het hele jaar door een uitstekend geventileerd huis zonder dat je de behoefte voelt om een raam open te doen (het kan wel gewoon). Dankzij ClimaLevel genieten we elke dag van het fijne binnenklimaat in ons energie neutrale huis!"

     

- Erik

 

 

 

 

Beoordeling: 9,1/10 - 10 beoordelingen