Veelgestelde vragen over het ClimaLevel systeemClimaLevel vloersysteem | Holle bodemelementen met slangen

 • Hoe werkt het ClimaLevel systeem?
  In de ClimaLevel elementen worden verwarmingsslangen gedrukt waardoor het water stroomt. Onder de elementen stroomt verse ventilatielucht afkomstig van de ventilatiekast. De ventilatielucht neemt door convectie warmte op en stroomt vervolgens verwarmd via designroosters de ruimte in. 
   
 • Wat is de opbouwhoogte van het ClimaLevel systeem?
  Het ClimaLevel systeem heeft een totale opbouwhoogte van 125 mm. Dit bestaat onder andere uit: ClimaLevel holle bodemelementen, luchtkanalen, isolatielagen, verwarmingsslangen en een zandcementdekvloer.  
   
 • Uit welke overige componenten bestaat het ClimaLevel systeem?
  Naast de ClimaLevel elementen bestaat een ClimaLevel installatie uit de volgende componenten:
  • Energiebron: een warmtepomp of CV-ketel;
  • Gebalanceerde ventilatie (WTW unit);
  • Regeling per ruimte.
    
 • Is het ClimaLevel systeem alleen geschikt voor nieuwbouw?
  Nee dat hoeft niet. Er dient alleen rekeningen worden gehouden met 125 mm opbouwhoogte. Heeft u niet de vereiste opbouwhoogte? Kijk dan eens naar de dunnere variant: TripleVox. Naast de vloersystemen bestaan er ook wand- en plafondsystemen waarbij hoog comfort wordt gegarandeerd.   
   
 • Vergt het ClimaLevel systeem veel onderhoud?
  Het ClimaLevel-systeem vraagt in tegenstelling tot andere klimaatsystemen weinig onderhoud. Een jaarlijkse controle volstaat. Geen spannende dingen, geen onverwachte kosten, geen storingen. Onze intern opgeleide monteurs zijn gecertificeerd om ook onderhoud te plegen aan eventuele meegeleverde randapparatuur. De warmtepomp/cv-ketel vragen het normale onderhoud. De ventilatiekast is voorzien van filters die wel regelmatig vervangen dienen te worden, afhankelijk van de aangezogen buitenluchtvervuilingsgraad. Uw installateur zal daarvoor een onderhoudsdienst aanbieden. 
   
 • Wat kost het ClimaLevel systeem?
  Een ClimaLevel systeem is voor ieder huis anders. Daarom is het erg lastig om bijvoorbeeld een prijs per vierkante meter te bepalen. Wanneer u bouw- of plattegrondtekeningen beschikbaar heeft, maken wij graag een vrijblijvend investeringsvoorstel. 

Staat uw vraag er niet tussen?

Heeft u nog inhoudelijke vragen of wilt u advies over klimaatinstallaties? Neemt u dan contact op met één van onze adviseurs. 

 

Contact opnemen

Wat zeggen onze klanten


"Wij zijn heel tevreden over Climalevel. Het comfort in onze woning is hoog. Met een intensief huishouden, 5 kinderen en een huisdier is het klimaat prima in balans. En in de zomer heerlijk koel!"

- De heer Mars

 

 

Beoordeling door klanten: 9.5/10 - 6 beoordelingen