Veelgestelde vragen over het ClimaLevel systeem

 

 • Hoe werkt het ClimaLevel systeem?
  In de ClimaLevel elementen worden verwarmingsslangen gedrukt waardoor het water stroomt. Onder de elementen stroomt verse ventilatielucht afkomstig van de ventilatiekast. De ventilatielucht neemt door convectiewarmte op en stroomt vervolgens verwarmd via designroosters de ruimte in. (zie afbeelding onder) Dit brengt vele voordelen met zich mee. 

  Gif test
  Toevoer ventilatielucht in de ClimaLevel vloerelementen.
   
 • Wat is de opbouwhoogte van het ClimaLevel systeem?
  Het ClimaLevel systeem heeft (doorgaans) een totale opbouwhoogte van 125 mm. Dit bestaat onder andere uit: ClimaLevel holle bodemelementen, luchtkanalen, isolatielagen, verwarmingsslangen en een zandcementdekvloer.  
   
 • Uit welke overige componenten bestaat het ClimaLevel systeem?
  Naast de ClimaLevel elementen bestaat een ClimaLevel installatie uit de volgende componenten:
  • Energiebron: een warmtepomp of CV-ketel;
  • Gebalanceerde ventilatie (WTW unit);
  • Regeling per ruimte.
    
 • Is het ClimaLevel systeem alleen geschikt voor nieuwbouw?
  Nee dat hoeft niet. Er dient alleen rekeningen worden gehouden met 125 mm opbouwhoogte. Naast de vloersystemen bestaan er ook wand- en plafondsystemen waarbij hoog comfort wordt gegarandeerd.   
   
 • Vergt het ClimaLevel systeem veel onderhoud?
  Het ClimaLevel-systeem vraagt in tegenstelling tot andere klimaatsystemen weinig onderhoud. Een jaarlijkse controle volstaat. Geen spannende dingen, geen onverwachte kosten, geen storingen. Onze intern opgeleide monteurs zijn gecertificeerd om ook onderhoud te plegen aan eventuele meegeleverde randapparatuur. De warmtepomp/cv-ketel vragen het normale onderhoud. De ventilatiekast is voorzien van filters die wel regelmatig vervangen dienen te worden, afhankelijk van de aangezogen buitenluchtvervuilingsgraad. Uw installateur zal daarvoor een onderhoudsdienst aanbieden. 
   
 • Wat kost het ClimaLevel systeem?
  Een ClimaLevel systeem is voor ieder huis anders. Daarom is het erg lastig om bijvoorbeeld een prijs per vierkante meter te bepalen. Wanneer u bouw- of plattegrondtekeningen beschikbaar heeft, maken wij graag een vrijblijvend investeringsvoorstel op maat. Om toch een grove indicatie te geven, houden we €40,- duurder per vierkante meter aan dan standaard vloerverwarming. Uiteraard zijn we dan wel appels met peren aan het vergelijken. 
 • Waarvan zijn de ClimaLevel designroosters gemaakt?climalevel vloer
  Onze standaard roosters zijn van geborsteld aluminium gemaakt. Tegen meerprijs kunnen de roosters gepoedercoat op elke RAL-kleur geleverd worden. Indien u uw eigen, of andere roosters wil toepassen, is dit ook mogelijk. Belangrijk om te vermelden is dat de ClimaLevel designroosters instelbaar zijn om de luchtstroming in te regelen. Wenst u alle technische specificaties te ontvangen waaronder de ClimaLevel designroosters? Vraag dan hier naar het Technische gedeelte van ClimaLevel

 

Staat uw vraag er niet tussen?

Heeft u nog inhoudelijke vragen of wilt u advies over klimaatinstallaties? Neemt u dan contact op met één van onze adviseurs. 

 

Contact opnemen

Wat zeggen onze klanten

"Wij zijn heel tevreden over Climalevel. Het comfort in onze woning is hoog. Met een intensief huishouden, 5 kinderen en een huisdier is het klimaat prima in balans. En in de zomer heerlijk koel!"

- De heer Mars

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Het ClimaLevel systeem werkt geweldig. We zijn echt super tevreden en helemaal met de service van ClimaLevel. Altijd bereikbaar en ze staan altijd klaar om aanpassingen door te voeren van onze veranderde wensen. Top bedrijf!"

Villa te Numansdorp

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Over het klimaat zijn wij zeer tevreden. Het systeem is zeer comfortabel in de zomer en in de winter. De koppeling met het domotica systeem werkt perfect. In een huishouden met 3 kinderen en een hond is het daarnaast fijn om over een goed ventilatiesysteem te beschikken."

Villa te Amersfoort

 

 

 

 

Beoordeling door klanten: 9,1/10 - 10 beoordelingen