Verschil tussen Airco en Climate Control 

 

Vraag adviesgesprek aan

Verschil tussen airco en Climate Control

Wat is het verschil tussen een airconditioning en Climate Control? Om dit verschil beter uit te kunnen leggen is het verstandig om te beginnen bij het begin. Wat is airco (airconditioning) en wat is Climate Control?

Vraag nu een gratis ontwerptekening aan

Geïnteresseerd in klimaatbeheersing voor uw huis of pand? Aan de hand van digitale bouwtekeningen (met maatvoering) kunnen wij al zien welke klimaatoplossing het meest geschikt is voor u. Vul nu snel het onderstaande formulier in en op basis van uw plattegrond maken wij geheel vrijblijvend een persoonlijk ontwerptekening.

Klimaatbeheersing vloersysteem nieuwbouw: ClimaLevel

Geïnteresseerd in klimaatbeheersing voor uw nieuwbouwwoning? ClimaLevel biedt duurzame oplossingen in de installatietechniek en richt zich op de advisering, engineering en montage van de ClimaLevel systemen. Lees hier over de voordelen van het ClimaLevel systeem; hét duurzame klimaatsysteem voor nieuwbouw.

Klimaatbeheersing wandsysteem voor bestaande bouw: OptiWand

Duurzaam verbouwen zonder enige aanpassing van de vloer? Dat kan met het nieuwe OptiWand systeem. Het systeem kan worden aangesloten op een bestaande CV-ketel of op een warmtepomp en zorgt voor optimaal comfort in uw woning of kantoorpand. 

Voor het toepassen van onze systemen staan onze adviseurs voor u klaar. Ook voor een bezoek aan een renovatieproject komen wij graag langs om de mogelijkheden te bespreken. 

Wat is airconditioning?

Met een airco kunt u uw binnenruimte verwarmen of koelen. Met het apparaat kan niet alleen de temperatuur geregeld worden, maar ook het filteren van de lucht. Wanneer we het hebben over bedrijven of grote panden dan spreken we meer over klimaatregeling, een luchtregelaar of airconditioning. Een airconditioning kan op twee verschillende manieren werken: door middel van een warmtepomp of door verdamping van water. 

Voordelen airconditioning

Het voordeel van een airconditioning is dat het voor zowel koeling als warmte kan zorgen, zorgt voor een schonere lucht (mits goed onderhouden) en je er jaren plezier van kan hebben. 

Nadelen airconditioning

Een airco heeft ook zo zijn nadelen. Zo vergt het gebruik van een airco veel energie. Een ander nadeel is dat bij het gebruik van de airconditioning de ruimtes goed afgesloten moeten zijn. Wanneer dit niet zo is zal de gewenste temperatuur verloren gaan. Daarnaast kan een airconditioning, wanneer niet goed onderhouden wordt, aanleiding zijn van vervelende ziektes of allergieën. 

Wat is Climate Control?

Climate Control staat ook bekend als klimaatbeheersing. Het woord verklapt zelf eigenlijk al veel over de betekenis van het woord: het beheersen/controleren van het klimaat. Maar waaruit bestaat zo’n klimaat? Over het algemeen heeft een klimaat dat als prettig wordt ervaren te maken met de volgende drie factoren: temperatuur, ventilatie en isolatie. Wanneer al deze drie factoren optimaal zijn, kunt u genieten van een prettig binnenklimaat.

Wilt u ook een prettig binnenklimaat in uw huis?

 

Ja! Voor bestaande bouw Ja! Voor nieuwbouw

Voordelen Climate Control

Climate Control heeft vele voordelen. Zo is klimaatbeheersing energiezuinig, kan uw ruimte zowel verkoeld als verwarmd worden, heeft u altijd verse lucht en niet geheel onbelangrijk: uw vastgoed zal in waarde stijgen én u kunt een fiscaal voordeel behalen als zakelijk gebruiker. Meer weten over wat Climate Control is en hoe klimaatbeheersing werkt? Lees het hier!

Nadelen Climate Control

Een nadeel van Climate Control  kan zijn dat het prijzig is. Een kanttekening hierbij is wel dat het een investering is voor een hele lange termijn. U krijgt echte kwaliteit en kunt er jaren van genieten.

Wat is het verschil tussen airco en Climate Controle?

Het verschil tussen een airco en Climate Control is dat we het bij een airco vaak hebben over de kleinere gevallen, zoals een kleine kamer. Hierbij komt ook dat een airco kan verwarmen en verkoelen maar het zal blijven koelen en/of verwarmen. Met Climate Control heeft u de totale beheersing over het binnenklimaat en kunt u zelfs verschillende ruimtes verschillende temperaturen meegeven.

Kortom is Climate Control dus veel complexer, uitgebreider en biedt het dus meer. Het is dan ook niet zo gek dat Climate Control steeds bekender wordt. Climate Control wordt dan ook vaak gebruikt bij het verwarmen, verkoelen, isoleren en ventileren voor bedrijven en grote ruimtes. Tot slot is Climate Control energiezuiniger dan de meeste airco’s. 

Wat zeggen onze klanten

"We zijn erg tevreden over de klimaatregeling in ons huis. Je voelt nooit tocht, het is gelijkmatig dezelfde temperatuur, je hoort geen afzuiging of inblaas en je kookluchtjes zijn snel weg. Of het nou buiten heel koud is of heel warm, je merkt eigenlijk helemaal niets van alle systemen in de vloer en in de techniekruimte. Bij elkaar zijn we dus erg tevreden!"

     

- Bewoner villa te Blaricum

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Goede communicatie en helder in de mogelijkheden. Zou zeker met ClimaLevel in gesprek gaan."

     

- Ellen

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"ClimaLevel heeft voor ons een duurzaam geïntegreerd klimaatsysteem ontworpen dat zomers koelt en winters verwarmt. Met het luchtbehandelingssysteem hebben we het hele jaar door een uitstekend geventileerd huis zonder dat je de behoefte voelt om een raam open te doen (het kan wel gewoon). Dankzij ClimaLevel genieten we elke dag van het fijne binnenklimaat in ons energie neutrale huis!"

     

- Erik

 

 

 

 

Beoordeling: 4,9/5 - 15 beoordelingen