Verschil tussen airco en Climate Control

Wat is het verschil tussen een airconditioning en Climate Control? Om dit verschil beter uit te kunnen leggen is het verstandig om te beginnen bij het begin. Wat is airco (airconditioning) en wat is Climate Control?

Wat is het verschil tussen airco en Climate Controle?

Het verschil tussen een airco en Climate Control is dat we het bij een airco vaak hebben over de kleinere gevallen, zoals een auto of een kamer. Hierbij komt ook dat een airco kan verwarmen en verkoelen maar het zal blijven koelen en/of verwarmen. Met Climate Control heeft u de totale beheersing over het binnenklimaat en kunt u zelfs verschillende ruimtes verschillende temperaturen meegeven.

Kortom is Climate Control dus veel complexer, uitgebreider en biedt het dus meer. Het is dan ook niet zo gek dat Climate Control steeds bekender wordt. Climate Control wordt dan ook vaak gebruikt bij het verwarmen, verkoelen, isoleren en ventileren voor bedrijven en grote ruimtes. Tot slot is Climate Control energiezuiniger dan de meeste airco’s. 

Climate Control van ClimaLevel

Geïnteresseerd in klimaatbeheersing voor uw huis of pand? ClimaLevel biedt verschillende opties:

1.    Climate Control vloersysteem voor nieuwbouw: ClimaLevel
2.    Climate Control wandsysteem voor bestaande bouw: ClimaWand en OptiWand 

 

Vraag adviesgesprek aan

Klimaatbeheersing vloersysteem nieuwbouw: ClimaLevel

Geïnteresseerd in klimaatbeheersing voor uw nieuwbouwwoning? ClimaLevel biedt duurzame oplossingen in de installatietechniek en richt zich op de advisering, engineering en montage van de ClimaLevel systemen. Lees hier over de voordelen van het ClimaLevel systeem; hét duurzame klimaatsysteem voor nieuwbouw.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact op. Onze specialisten helpen u graag. Meer weten over ClimaLevel Klimaatbeheersing? Lees dan hier meer.

Klimaatbeheersing wandsysteem voor bestaande bouw: ClimaWand en OptiWand

Duurzaam verbouwen zonder enige aanpassing van de vloer? Dat kan met de nieuwe ClimaWand en OptiWand systemen. De systemen kunnen worden aangesloten op een bestaande CV-ketel of op een warmtepomp en zorgen voor optimaal comfort in uw woning of kantoorpand. 

Voor het toepassen van de systemen staan onze adviseurs voor u klaar. Ook voor een bezoek aan een renovatieproject komen wij graag langs om de mogelijkheden te bespreken. 

Heeft u al een bestaande woning en heeft u interesse in Climate Control? ClimaLevel helpt u graag. Neem gerust contact op en we bespreken vrijblijvend de mogelijkheden.

 

Wat is airconditioning?

Met een airco kunt u uw binnenruimte verwarmen of koelen. Met het apparaat kan niet alleen de temperatuur geregeld worden, maar ook het filteren van de lucht. Over het algemeen wordt met een airco de airco in een auto bedoelt. Wanneer we het hebben over bedrijven of grote panden dan spreken we meer over klimaatregeling, een luchtregelaar of airconditioning. Een airconditioning kan op twee verschillende manieren werken: door middel van een warmtepomp of door verdamping van water. 

Voordelen airconditioning

Het voordeel van een airconditioning is dat het voor zowel koeling als warmte kan zorgen, zorgt voor een schonere lucht (mits goed onderhouden) en je er jaren plezier van kan hebben. 

Nadelen airconditioning

Een airco heeft ook zo zijn nadelen. Zo vergt het gebruik van een airco veel energie. Een ander nadeel is dat bij het gebruik van de airconditioning de ruimtes goed afgesloten moeten zijn. Wanneer dit niet zo is zal de gewenste temperatuur verloren gaan. Daarnaast kan een airconditioning, wanneer niet goed onderhouden wordt, aanleiding zijn van vervelende ziektes of allergieën. 

Wat is Climate Control?

Climate Control staat ook bekend als klimaatbeheersing. Het woord verklapt zelf eigenlijk al veel over de betekenis van het woord: het beheersen/controleren van het klimaat. Maar waaruit bestaat zo’n klimaat? Over het algemeen heeft een klimaat dat als prettig wordt ervaren te maken met de volgende drie factoren: temperatuur, ventilatie en isolatie. Wanneer al deze drie factoren optimaal zijn, kunt u genieten van een prettig binnenklimaat. Meer weten over wat Climate Control is en hoe klimaatbeheersing werkt? Lees het hier!

 

Wat is Climate Control?

Voordelen Climate Control

Climate Control heeft vele voordelen. Zo is klimaatbeheersing energiezuinig, kan uw ruimte zowel verkoeld als verwarmd worden, heeft u altijd verse lucht en niet geheel onbelangrijk: uw vastgoed zal in waarde stijgen én u kunt een fiscaal voordeel behalen als zakelijk gebruiker. 

Nadelen Climate Control

Een nadeel van Climate Control  kan zijn dat het prijzig is. Een kanttekening hierbij is wel dat het een investering is voor een hele lange termijn. U krijgt echte kwaliteit en kunt er jaren van genieten.

Wat zeggen onze klanten


"Wij zijn heel tevreden over Climalevel. Het comfort in onze woning is hoog. Met een intensief huishouden, 5 kinderen en een huisdier is het klimaat prima in balans. En in de zomer heerlijk koel!"

- De heer Mars

 

 

Beoordeling door klanten: 9/10 - 8 beoordelingen