Gezond binnenklimaat, ontzettend belangrijk!

 

Vraag adviesgesprek aan

Gezond binnenklimaat

03-08-2021

Een gezond binnenklimaat is erg belangrijk voor zowel buiten als binnen. Maar een gezond binnenklimaat is niet altijd vanzelfsprekend. Vooral binnen in huis kunnen we de gevolgen van een slecht binnenklimaat merken, en dat terwijl we ongeveer 90% van onze tijd binnen besteden. In deze blog kijken we verder welke nadelen er aan een ongezond binnenklimaat zit en hoe je juist wel kan zorgen voor een gezond binnenklimaat.

Niet alleen in je eigen huis, maar ook op school, kantoor of bij anderen thuis ademen we diezelfde binnenlucht in. Vooral wanneer er niet voldoende of zelfs helemaal niet wordt geventileerd, krijg je slechte lucht binnen die schadelijk stoffen bevat. De luchtkwaliteit zelf meten is vaak lastig, en het meten van het totale binnenklimaat is nóg lastiger.  

Wat is een gezond binnenklimaat?

Als we kijken wat een gezond binnenklimaat precies inhoudt, stellen we dat er drie belangrijke aspecten naar voren komen:

  1. De binnentemperatuur 
  2. De Vochtigheid 
  3. Verse ventilatielucht 

Omdat iedereen verschillend is en de drie aspecten op zijn of haar eigen manier fijn vindt, ervaart iedereen een prettig binnenklimaat anders. Zo vinden ouderen het doorgaans fijner als de binnentemperatuur iets hoger ligt, terwijl sommige 18 graden meer dan voldoende vinden. Naast de perfecte ervaring, is de functie en invulling van de binnenruimte ook van belang. Een fitnessruimte, wellness of zwembadruimte hebben vanzelfsprekend een ander binnenklimaat.  

''Een optimaal binnenklimaat in huis heeft doorgaans een temperatuur tussen de 18 en 24 graden met een luchtvochtigheid tussen de 40-60%.''

Gevolgen van een slecht binnenklimaat

Een slecht binnenklimaat kan leiden tot een serie van gezondheidsklachten. Klachten als hoofdpijn, droge ogen, slaapproblemen en aandoeningen aan de longen komen regelmatig voor. Maar ook griepvirussen zijn actief wanneer het binnenklimaat leidt onder slechte ventilatie. Voor gezonde ventilatielucht moeten we de vervuilde lucht en het vocht zo veel mogelijk afvoeren. Dit gebeurt door continue te ventileren; dus verse buitenlucht naar binnen en ongezonde schadelijke stoffen naar buiten. 

Zo krijg je een gezond binnenklimaat

Naast een gezond binnenklimaat is optimale klimaatbeheersing, ook wel 'Climate Control' genoemd, van belang. Climate Control is het beheersen van het klimaat. Met een klimaatsysteem heb je de volledige controle over je binnenklimaat en creëer je een comfortabel en gezond binnenklimaat. Wil je ook je huis koelen zonder airco tijdens de zomer? En juist energiezuinig verwarmen tijdens de winter met een constante stroom aan verse ventilatielucht? Bekijk dan eens een doorontwikkeling op vloerverwarming; waarbij verse ventilatielucht en warmte of koude juist elkaar versterken. Aanvullend kun je gebruik maken van een luchtreiniger waarmee je de lucht die van buiten naar binnen stroomt nog eens extra zuiveren. 

Blijf op de hoogte van ClimaLevel

Meer weten over Duurzaamheid, Energiebesparing, Installatietechniek of gewoon meer weten van ClimaLevel? Schijf je dan nu in voor de nieuwsbrief of volg ons op sociale media voor de mooiste projecten en nieuwste ontwikkelingen:

facebook facebook logo icon camera instagram instagram logo icon linkedin network linkedin logo icon inspiration pinned pinterest social network icon play video vlog youtube youtube logo icon

Wat zeggen onze klanten

"We zijn erg tevreden over de klimaatregeling in ons huis. Je voelt nooit tocht, het is gelijkmatig dezelfde temperatuur, je hoort geen afzuiging of inblaas en je kookluchtjes zijn snel weg. Of het nou buiten heel koud is of heel warm, je merkt eigenlijk helemaal niets van alle systemen in de vloer en in de techniekruimte. Bij elkaar zijn we dus erg tevreden!"

     

- Bewoner villa te Blaricum

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Goede communicatie en helder in de mogelijkheden. Zou zeker met ClimaLevel in gesprek gaan."

     

- Ellen

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"ClimaLevel heeft voor ons een duurzaam geïntegreerd klimaatsysteem ontworpen dat zomers koelt en winters verwarmt. Met het luchtbehandelingssysteem hebben we het hele jaar door een uitstekend geventileerd huis zonder dat je de behoefte voelt om een raam open te doen (het kan wel gewoon). Dankzij ClimaLevel genieten we elke dag van het fijne binnenklimaat in ons energie neutrale huis!"

     

- Erik

 

 

 

 

Beoordeling: 4,9/5 - 15 beoordelingen