Tips voor huis ventileren in de winter

10-09-2021

In de koude wintermaanden wilt u het liefst uw huis zo warm mogelijk houden. Een raampje opendoen, is dan niet het eerste wat u zou willen doen. Toch is het belangrijk om wat frisse lucht binnen te laten. Uw huis ventileren is namelijk erg belangrijk. Waarom is dit zo belangrijk? En hoe kunt u uw huis het beste ventileren in de winter? Dat leest u hier.

 

Het belang van uw huis ventileren

Het is heel belangrijk om uw huis te ventileren, want met een goede ventilatie zorgt u ervoor dat vocht uit uw woning gaat. Te veel vocht in uw huis kan namelijk gezondheidsklachten veroorzaken.  Denk hierbij aan hoofdpijn, slaapproblemen of bijvoorbeeld longaandoeningen. Dit wilt u natuurlijk het liefst voorkomen. Vooral in de winter zit er meer vocht in de lucht en is het nog belangrijker om goed te ventileren. Daarnaast kan er schimmel in uw huis ontstaan als er te veel vocht is. Ook dat is niet heel bevorderlijk voor uw gezondheid. Zorg daarom altijd voor een zo fris en gezond mogelijk binnenklimaat. Naast het ontstaan van vocht, ontstaat er bij slechte ventilatie een tekort aan zuurstof en een teveel aan CO2. Een hoge concentratie CO2 in de lucht kan leiden tot concentratiestoornissen en vermoeidheid. 

Ventileren vs. luchten

De deur even openzetten om frisse lucht in uw huis te krijgen is niet hetzelfde als ventileren. Dit is eigenlijk maar een tijdelijke oplossing en het beste is om een constante gezonde luchtstroom in uw huis te hebben. De frisse lucht die binnenkomt door de deur open te zetten, verdwijnt namelijk ook weer snel. Constant een frisse lucht in uw woning is het beste voor een gezond binnenklimaat.

Hoe kunt u het beste uw huis ventileren in de winter

U weet inmiddels het belang van het ventileren van uw huis, maar hoe pakt u dit aan? Wij begrijpen dat u in de winter het liefst zo weinig mogelijk koude lucht naar binnen laat. Zet in ieder geval alle luchtroosters van uw woning open. Hiermee zorgt u voor een constante doorstroom van frisse lucht, zonder dat het heel koud wordt in uw huis. Denk er ook aan om deze regelmatig schoon te maken, 2 keer per jaar is voldoende. 

Zet de afzuigkap altijd aan tijdens het koken, zodat alle schadelijke stoffen daar in kunnen verdwijnen. Klaar met koken? Laat de afzuigkap dan nog even aan staan, zodat echt alle stoffen opgenomen worden. 

Zet tijdens het douchen het badkamerraam een half uurtje open, zo blijft de vochtige lucht niet in uw woning. Laat uw was dan ook zoveel mogelijk buiten drogen. Is dit niet mogelijk? Zorg er dan voor dat de kamer goed geventileerd is als het niet mogelijk is om de was buiten te laten drogen. 

Ventilatiesysteem van ClimaLevel

ClimaLevel biedt de uitkomst voor het ventileren van nieuwbouwwoningen en –kantoren. Met dit ventilatiesysteem wordt een gebalanceerde ventilatie in huis of kantoor gegarandeerd. Ventileren met een ventilatiesysteem kost natuurlijk energie, maar door middel van WTW-installatie in combinatie met vloerventilatie wordt het energieverbruik beperkt. Een WTW-installatie is een warmteterugwinsysteem waarbij warmte uit de lucht teruggewonnen wordt. Ideaal voor kantoren, scholen, maar ook voor particuliere woningen. 

Meer lezen over wat wij kunnen betekenen op het gebied ventileren?

 

Lees meer over ventileren

Blijf op de hoogte van ClimaLevel

Meer weten over Duurzaamheid, Energiebesparing, Installatietechniek of gewoon meer weten van ClimaLevel? Schijf je dan nu in voor de nieuwsbrief of volg ons op sociale media voor de mooiste projecten en nieuwste ontwikkelingen:

facebook facebook logo icon camera instagram instagram logo icon linkedin network linkedin logo icon inspiration pinned pinterest social network icon play video vlog youtube youtube logo icon

Wat zeggen onze klanten

"We zijn erg tevreden over de klimaatregeling in ons huis. Je voelt nooit tocht, het is gelijkmatig dezelfde temperatuur, je hoort geen afzuiging of inblaas en je kookluchtjes zijn snel weg. Of het nou buiten heel koud is of heel warm, je merkt eigenlijk helemaal niets van alle systemen in de vloer en in de techniekruimte. Bij elkaar zijn we dus erg tevreden!"

     

- Bewoner villa te Blaricum

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Goede communicatie en helder in de mogelijkheden. Zou zeker met ClimaLevel in gesprek gaan."

     

- Ellen

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"ClimaLevel heeft voor ons een duurzaam geïntegreerd klimaatsysteem ontworpen dat zomers koelt en winters verwarmt. Met het luchtbehandelingssysteem hebben we het hele jaar door een uitstekend geventileerd huis zonder dat je de behoefte voelt om een raam open te doen (het kan wel gewoon). Dankzij ClimaLevel genieten we elke dag van het fijne binnenklimaat in ons energie neutrale huis!"

     

- Erik

 

 

 

 

Beoordeling: 4,9/5 - 15 beoordelingen