Blog

Duurzaamheid en energiebesparing met ClimaLevel

 

Vraag adviesgesprek aan

Wat duurzaamheid is en waarom het zo belangrijk is

25-02-2020

We komen het steeds vaker tegen, bedrijven die duurzaamheid belangrijk vinden en hier rekening mee houden. Iedereen wil tegenwoordig zijn of haar steentje bijdragen, zowel bedrijven als mensen in uw omgeving. Maar wat is duurzaamheid nu precies en waarom is het zo belangrijk?

Wat is duurzaamheid precies?

Duurzaamheid is natuurlijk een breed begrip. Hier kan alles onder worden verstaan, van het gedrag van de mens in de natuur tot aan economie en technologie. Eigenlijk hebben allerlei aspecten wel op een bepaalde manier te maken met duurzaamheid. Het belangrijkste is, dat onze planeet niet te veel uitgeput wordt door het op grote schaal produceren van bepaalde producten. Daarnaast is het belangrijk dat we zuinig omgaan met onze planeet, zodat er niet te veel vervuilende stoffen vrijkomen zoals CO2-uitstoot. CO2-uitstoot is een groot probleem. Dit broeikasgas zorgt ervoor dat de aarde warmte vasthoudt. Broeikasgas is niet meteen slecht, want zonder zou de aarde veel te koud zijn. Het probleem is alleen dat deze broeikasgassen alleen maar meer worden, waardoor de aarde ook steeds warmer wordt. En dat moet voorkomen worden. Het klimaat verandert namelijk hierdoor, ijskappen smelten en daardoor stijgt de zeespiegel. Het gevolg hiervan is dat we extremere weersomstandigheden krijgen. Denk hierbij aan meer hittegolven en hevigere regenbuien. Plekken waar het nu al heel droog en warm is, worden alleen maar droger en warmer. Dit zal leiden tot een voedseltekort, want door deze warmte zal er uiteindelijk geen voedsel meer geoogst kunnen worden. 

Hoe zorgen we dat de aarde niet meer opwarmt?

Om zo lang mogelijk van onze planeet te genieten en ook de generaties na ons, is het belangrijk dat de aarde niet nog warmer wordt. De grootste oorzaak hiervan zijn wij zelf, de mens. De grote hoeveelheid aan fabrieken waar op grote schaal geproduceerd wordt en energiecentrales om ons huis te verwarmen zijn sinds de industriële revolutie alleen maar meer zijn geworden. Er wordt veel gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen. Ook zijn er steeds meer auto's gekomen en worden er veel bossen gekapt. Hier komt allemaal CO2 bij vrij. En dat moeten we natuurlijk verminderen. Maar hoe doen we dit? We kunnen allemaal ons steentje bijdragen. Veel bedrijven doen dit al op hun eigen manier, ook veel huishoudens doen dit al. Denk bijvoorbeeld aan het rijden in elektrische auto's, het gebruik van duurzame energie, uw huis duurzaam verwarmen en het verder verduurzamen van uw huis. 

 

Wat betekent dit voor ClimaLevel?

En daar komt ClimaLevel om de hoek kijken. Bij ClimaLevel kunt u terecht voor duurzame klimaatsystemen die een bijdrage leveren aan het verduurzamen van uw huis. Klimaatsystemen die zowel toepasbaar zijn voor bestaande bouw als nieuwbouw. Met het ClimaLevel systeem zorgt u voor een gezond en comfortabel woon- of werk comfort en kan er wel tot 70% bespaard worden op de energiekosten. Met dit systeem is het mogelijk om uw woning of kantoor te koelen, verwarmen én te ventileren. Hiermee zorgt u 24/7 voor verse, schone en gezonde lucht. Vooral op kantoren is dit belangrijk, zo bespaart u én energiekosten én zorgt u voor meer productiviteit onder de werknemers. Dit geldt niet alleen voor kantoren, maar natuurlijk ook voor scholen, verzorgingstehuizen en hotels. Besparen en een bijdrage leveren aan een beter milieu, wie wil dat nou niet?

Interesse?

 

Neem contact op

Wat zeggen onze klanten

"We zijn erg tevreden over de klimaatregeling in ons huis. Je voelt nooit tocht, het is gelijkmatig dezelfde temperatuur, je hoort geen afzuiging of inblaas en je kookluchtjes zijn snel weg. Of het nou buiten heel koud is of heel warm, je merkt eigenlijk helemaal niets van alle systemen in de vloer en in de techniekruimte. Bij elkaar zijn we dus erg tevreden!"

     

- Bewoner villa te Blaricum

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Goede communicatie en helder in de mogelijkheden. Zou zeker met ClimaLevel in gesprek gaan."

     

- Ellen

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"ClimaLevel heeft voor ons een duurzaam geïntegreerd klimaatsysteem ontworpen dat zomers koelt en winters verwarmt. Met het luchtbehandelingssysteem hebben we het hele jaar door een uitstekend geventileerd huis zonder dat je de behoefte voelt om een raam open te doen (het kan wel gewoon). Dankzij ClimaLevel genieten we elke dag van het fijne binnenklimaat in ons energie neutrale huis!"

     

- Erik

 

 

 

 

Beoordeling: 4,9/5 - 15 beoordelingen