Het belang van wandverwarming

''Verwarmen en koelen via de muur of het plafond''

 

Vraag adviesgesprek aan

Het belang van wandverwarming

23-06-2021

Om je woning te verwarming en koelen zou je voor vloerverwarming kunnen kiezen. Maar wist je dat wandverwarming ook prima als hoofdverwarming kan dienen? Wandverwarming is dus niet alleen geschikt voor kleinere ruimtes zoals een badkamer. In deze blog vertellen we je meer over het belang van wandverwarming, de kosten en werking van wandverwarming.  

Waarom wandverwarming?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan wandverwarming:

 •   Snel opwarmingsvermogen;
 •   De stralingswarmte voelt comfortabeler dan radiatoren;
 •   Besparing op de energielasten;
 •   Geïntegreerd en onzichtbaar weggewerkt;
 •   Gezonder vanwege geen stofcirculatie;
 •   Te combineren met bestaande vloer-, wand- en plafondverwarming;
 •   Geen radiatoren of convectorputten nodig. 

Wat kost wandverwarming?

Een paneel wandverwarming van gipsvezelplaten met afmeting van 600(B) x 2.600(H)  en een oppervlakte van 1,52 m2 heb je al onder de €100 exclusief BTW. Dan heb je een paneel wandverwarming. Daar komen de volgende posten nog wel bij: installatiekosten en afwerking (zoals stuc), (aansluit)materiaalkosten en reiskosten. Benieuwd wat wandverwarming voor uw woning of kantoorpand kost? Neem dan contact op met ClimaLevel Nederland of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. 

Hoe werkt wandverwarming?

Wandverwarming werkt eigenlijk precies hetzelfde als vloerverwarming. Een netwerk van verwarmingsbuizen dat in de muur wordt ingewerkt is verbonden aan een CV-ketel of warmtepomp. De wandverwarming wordt tegen de (massieve)muur of in studframes geplaatst. Omdat er warm (of koud) water door de buizen stroomt, straalt deze een behaaglijke warmte (of koud) uit. De geprefabriceerde wandverwarming panelen worden tegen de muur aangebracht en afgewerkt met een mooi pleister- of stucwerk. Het is eenvoudig te monteren en daarom ideaal toe te passen in renovatieprojecten. 

Het comfort van wandverwarming ligt hoger dan traditionele systemen, doordat de warmte gelijkmatig verspreid wordt. Omdat wandverwarming werkt met lage temperatuurverwaming, waar de verwarming een aantal graden lager staat afgesteld dan bij verwarming met radiatoren bespaar je ook nog eens op je energiekosten. Daarnaast is het ook mogelijk om met wandverwarming te koelen door koud water door de buizen te laten stromen, wat heerlijk kan aanvoelen in de zomer.  

Installatie wandverwarming

De wandverwarming panelen worden op de volgende manier geïnstalleerd: 

 1. De wandverwarming wordt tegen de (massieve)muur of in studframes geplaatst;  
 2. Vervolgens worden de volgende wandverwarmingspanelen geplaatst en op elkaar aangesloten; 
 3. De wandverwarmingselementen worden gespoeld, gevuld en ontlucht;
 4. Het complete systeem wordt gecontroleerd met de benodigde meetapparatuur; 
 5. Tot slot worden de wandvlakken afgewerkt door stuc, pleister of leem.  

Let op: volg altijd de instructiehandleiding van uw leverancier bij het monteren van de wandverwarming. Denk van te voren ook aan de positie van de stopcontacten en luchtpunten. 

Wandverwarming op schuine wanden

De wandverwarmingspanelen zijn ook op schuine wanden te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan bad- of slaapkamers waar het plafond schuin loopt. Dit kan ideaal als aanvulling worden gebruikt bij standaard vloerverwarming. De vloerverwarming zorgt voor een aangename warmte en de wand- of plafondkoeling zorgt voor de koeling dat naar beneden valt.  

Wat zeggen onze klanten

"We zijn erg tevreden over de klimaatregeling in ons huis. Je voelt nooit tocht, het is gelijkmatig dezelfde temperatuur, je hoort geen afzuiging of inblaas en je kookluchtjes zijn snel weg. Of het nou buiten heel koud is of heel warm, je merkt eigenlijk helemaal niets van alle systemen in de vloer en in de techniekruimte. Bij elkaar zijn we dus erg tevreden!"

     

- Bewoner villa te Blaricum

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Goede communicatie en helder in de mogelijkheden. Zou zeker met ClimaLevel in gesprek gaan."

     

- Ellen

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"ClimaLevel heeft voor ons een duurzaam geïntegreerd klimaatsysteem ontworpen dat zomers koelt en winters verwarmt. Met het luchtbehandelingssysteem hebben we het hele jaar door een uitstekend geventileerd huis zonder dat je de behoefte voelt om een raam open te doen (het kan wel gewoon). Dankzij ClimaLevel genieten we elke dag van het fijne binnenklimaat in ons energie neutrale huis!"

     

- Erik

 

 

 

 

 
 

LEES DE BLOG: HET VERSCHIL TUSSEN EEN LUCHT/WATER EN WATER/WATER WARMTEPOMP

 
 

LEES DE BLOG: HOE WERKT VLOERVERWARMING?

 

Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan

Geïnteresseerd in wandverwarming of volledige klimaatbeheersing? En wil je graag vrijblijvend advies ontvangen? Vul dan het formulier hieronder in en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Wandverwarming de OptiWand

Beoordeling: 4,9/5 - 15 beoordelingen