De voordelen van Climate Control in huis

26-04-2022

Altijd een aangenaam klimaat in huis dat wil iedereen. Maar hoe? Met de duurzame klimaat- en luchtbehandelingssysteem van ClimaLevel Nederland is dat mogelijk. Een benaming om het aangenaam in huis te krijgen is ''klimaatbeheersing'' of ''Climate Control''. In deze blog kijken we verder naar wat Climate Control nu eigenlijk is en welke voordelen het met zich meebrengt. 

Wat is Climate Control?

Bij Climate Controle denken we vaak aan de Climate Control in de auto, waarbij je met een simpele draai aan de knoppen een aangename temperatuur krijgt in je auto. Maar Climate Control komt ook voor in jouw huis. Zo'n systeem is er in verschillende soorten en maten, en zorgt ervoor dat de temperatuur, de luchtvochtigheid en de luchtkwaliteit onder controle zijn. Een temperatuur tussen de 18 en 22 °C, een luchtvochtigheid van ongeveer 40 á 60 procent en een juiste hoeveelheid aan lucht zorgt voor een optimaal binnenklimaat. En zijn veel verschillende voor- en nadelen voor Climate Control op te noemen. Maar voordat je overgaat op Climate Control in je huis is het dus goed om zo veel mogelijk informatie te verzamelen. 

Naast de eerder genoemde aspecten van Climate Control zijn er nog drie aspecten om rekening mee te houden:

Vaak wordt er per aspect een apart systeem toegewezen: vloerverwarming voor de verwarming, een airco voor de koeling en een ventilatiesysteem voor de ventilatie. De systemen werken allemaal op een eigen manier en zorgen voor een aangenaam binnenklimaat in huis. Er zijn dus veel verschillende systemen te vinden die zorgen voor een aangenaam binnenklimaat in huis. Laten we eerst kijken 

Hoe werkt Climate Control?

Climate Control werkt eigenlijk zonder dat je het doorhebt. Zo zorgt het klimaatsysteem ervoor dat de ruimten worden verwarmd, gekoeld en dat er schone verse ventilatielucht naar binnenkomt. En dat alles is te regelen met een thermostaatknop die al het werk voor je doet of bedien je de Climate Control met een app op je telefoon of tablet. Het gebruik van Climate Control stelt dus eigenlijk niet zo veel voor. Alles gebeurt automatisch achter de schermen zonder dat je er omkijken naar hebt.

Zo zorgt het (mechanische) ventilatiesysteem ervoor dat er schone lucht van buiten, gefilterd naar binnen wordt geblazen. Het ventilatiesysteem zorgt altijd voor luchtverversing. Naast verse lucht dient de woning ook verwarmd te worden. De meest gebruikte apparaten om je huis te verwarmen is een cv-ketel of een warmtepomp. Het voordeel van een warmtepomp is dat het ook kan koelen, dat kan een cv-ketel niet. Ook de verwarming of koeling gebeurt geheel automatisch met een draai aan de thermostaat.   

De voordelen van Climate Control in huis

Wat zijn dan de voordelen van Climate Control? Er zijn genoeg voordelen die Climate Control met zich meebrengt. Een van de grootste voordelen is dat er altijd een aangenaam binnenklimaat is in huis zonder dat je er omkijken naar hebt. Daarnaast hebben we de volgende voordelen op een rijtje gezet: 

  • • Altijd een aangename temperatuur in huis
  • • Zowel koelen als verwarmen
  • • Schoon en gezonde ventilatielucht
  • • Productiever door verse ventilatielucht
  • • Verwarmen en koelen met zeer lage energiekosten: ongeveer 30 tot 70 procent 
  • • Meer ruimte in huis door onzichtbaar klimaatsysteem
  • • Subsidie op de warmtepomp of zonneboiler
  • • Waardestijging van je huis
  • • Binnenklimaat met één knop te regelen

Waar moet je op letten bij het kopen van Climate Control in huis

Bij het aanschaffen van een Climate Control systeem is het belangrijk om eerst jouw wensen en behoeften in kaart te brengen en dat het systeem bij gebruik aan je verwachtingen voldoet. Je schaft immers geen broodje bij de bakker, maar een systeem waar je waarschijnlijk jarenlang gebruik van gaat maken. Een klimaatbeheersingssysteem koop je namelijk ook niet op basis van de laagste prijs, maar op basis van specificaties. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar een specialist die ook daadwerkelijk het beste advies geeft. Stel je toch eens voor dat je warmtepomp of warmtebron je huis niet warm genoeg krijgt of dat de ventilatievraag toch hoger is dan verwacht en je ventilatiesysteem altijd voluit loopt te werken waardoor je stroomverbruik door het dak schiet. Wanneer het klimaatbeheersingssysteem wordt bedacht door echte techneuten of vakmensen heb je de meeste kans dat je een goed resultaat behaald met het aanschaffen van een klimaatsysteem. 

Climate Control in jouw huis of kantoorpand?

Zoals je ziet is Climate Control de perfecte manier om jouw huis of kantoorpand op een duurzame manier comfortabel te krijgen. Laat je dus vooraf goed informeren over de mogelijkheden. Hiervoor zijn diverse klimaatinstallaties beschikbaar. Liever persoonlijk adviesgesprek? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan.

 

Vraag adviesgesprek aan

Wat zeggen onze klanten

"We zijn erg tevreden over de klimaatregeling in ons huis. Je voelt nooit tocht, het is gelijkmatig dezelfde temperatuur, je hoort geen afzuiging of inblaas en je kookluchtjes zijn snel weg. Of het nou buiten heel koud is of heel warm, je merkt eigenlijk helemaal niets van alle systemen in de vloer en in de techniekruimte. Bij elkaar zijn we dus erg tevreden!"

     

- Bewoner villa te Blaricum

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"Goede communicatie en helder in de mogelijkheden. Zou zeker met ClimaLevel in gesprek gaan."

     

- Ellen

 

 

 

 

Wat zeggen onze klanten

"ClimaLevel heeft voor ons een duurzaam geïntegreerd klimaatsysteem ontworpen dat zomers koelt en winters verwarmt. Met het luchtbehandelingssysteem hebben we het hele jaar door een uitstekend geventileerd huis zonder dat je de behoefte voelt om een raam open te doen (het kan wel gewoon). Dankzij ClimaLevel genieten we elke dag van het fijne binnenklimaat in ons energie neutrale huis!"

     

- Erik

 

 

 

 

Beoordeling: 4,9/5 - 15 beoordelingen